• 12
    https://twitter.com/...iDbclq_TDn_2bdtLUO0A

    ben de izlerken mutlu oldum, geçmiş başarılarımıza döndüm.
    başarıların devamlılığını sağlayacak köprü olarak güzel düşünülmüş bir edit.

    ancak dikkatli de olunmalı.
    fenerbahçe'nin düştüğü hataya düşmemeliyiz.
    yeni 'fatih terim'ini bulma projesi...

    bazı ceketler vardır, ancak bazı insanlara yakışır.
    fatih terim'in hal, hareket ve davranışlarını kopyalamaya çalışanlar var.
    ama aynı babacanlığa, karizmaya sahip olmayanların üzerinde eğreti duruyor.
    mesela bir örnek vereyim.

    fatih terim'in sinirli basın toplantıları ile, vitor pereira'nın basın toplantıları arasında büyük benzerlik var. burada tabii ki vitor terim'i kopyalıyor gibi bir şey demeyeceğim. ama vitor her konuştuğunda oyuncular içinden 'bu 'asshole' ne diyor?' diyordur. terim oyuncularına salladığında ise, 'hocamız doğru söylüyor, kendimizi toplamalıyız beyler' gibi.

    okan hoca'nın tarzı ise çok farklı. daha çok bir arkadaş gibi okan hoca, benim gözlemlerim bunu söylüyor. ki bence bu terim'in yoluna göre gayet risksiz ve doğru bir yol. okan'a yakışan bir gömlek bu. mesela okan hoca'nın geçen yıl gomis ile ilgili açıklamalarına bakalım.

    https://youtu.be/T4y512I98fU?t=240
    bence burada okan hoca bütün takımın motivasyonunu gomis'i de kırmadan artırdı.

    fatih hoca olsa, basına duyurmadan kadrodan keserdi. basın toplantısında daha sert olur, çok da açık etmeden, ama gomis'in anlayacağı şekilde ona yönelik şeyler söylerdi. gomis uyarıyı alıp hocaya giderdi, ya da kadrodan sezon sonu ayrılırdı. yine diğer oyuncular, hocalarının karizmasından ötürü motive olurlardı ki, yine kriptik bir şekilde onlara da yapmaları gerekeni anlattığı bir kısım olurdu.

    vitor ise, gomis ile içeride her türlü sertliği yaşar, basın toplantısında ise onu koruyormuş gibi yapar veya daha da haşlardı. korunduğunu/haşlandığını düşünen oyuncu görüşmeye gittiğinde kapıyı açmaz veya konuşmazdı. bu kadar iletişim problemi bütün oyuncuları kaybetmesine yol açar, en son takımdan şutlanırdı.

    okan hocanın fatih terim gibi davranması nasıl onu başarısızlığa sürükleyecekse, fatih terim'in da okan hoca gibi davranması onu başarısızlığa sürükler. ne demiş tarkan abimiz, 'başkası olma kendin ol'.
App Store'dan indirin Google Play'den alın