• 315
    maçın iptal olduğu günde aynı görüşteydim, şu anda da. ama olayın sıcaklığıyla yazmak istemedim. çünkü bizim birden olur olmadık her yerde milliyetçi duygularımız kabarıyor ve sen düşüncelerinle günah keçisi veya vatan haini ilan ediliyorsun. sonuçta mahalle maçı yapılmıyor suudi arabistan önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. buna istinaden de bir protokol, sözleşme yapıldı. bu başka modern bir avrupa ülkesinde olsaydı da böyle olurdu. ama söz konusu araplar olunca daha erken gaza geldik ve gizli bir ırklçlığımız da devreye girdi.
    şimdi bu maç almanya, ingiltere, italya gibi bir ülkede de oynansa muhtemelen protokolün dışına çıkmamıza yine izin vermeyeceklerdi. sonuçta bizim değer yargılarımız, kahramanlarımız, idollerimiz onların için çok da önemli değil hatta kendi halklarından tepki alma ihtimalleri bile var. niye böyle bir şeye izin verdiniz diye. ama bizim yöneticilerimiz bu protokolleri bilmelerine rağmen, kahraman olmak adına bahanelere sığınırak maçı oynamadan geldiler.
    adamlar stadı açmışlar, organizasyon için hazırlık yapmışlar, reklam anlaşmaları yapılmış sen maça çıkmadan gelmişsin. bize ne bedel ödetseler hakları. asıl beceriksizlik bizim yönetecilerimizde. herşeyde galeyana gelen kişilere de uyup, bir de söz konusu araplar olunca onları nasıl dize getirdik diye adeta bir kahraman edasıyla yurda giriş yaptılar. söz de bir de uçağın kalkışına izin vermiyorlardı o da yalan çıktı.
    kimse bir ulusu sevmek zorunda değil. ama afrikanın bir köşesinde adam nasıl bir yaprakla geziyorsa onların da kendilerine has kılık kıyafetleri var. yaşam tarzları var. iyisi var kötüsü var.
    bu aşamaya gelene kadar ya bu milletin hassasiyetini bilecek cumhuriyetin 100. yılında orada maç organizasyonu yapmayacaktın, ya da çıkıp anlaştığın protokollere uyarak maçı oynayacaktın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın