• 476
    ülkemizin temel değerlerine yapılan saygısızlık sonrası takımların maça çıkmama kararını ve eleştirileri "şov ve provokasyon" olarak nitelendiren cumhurbaşkanı.

    süper kupa maçından sonra sessizliğe bürünen cumhurbaşkanından suudi arabistan’a tepki vermesini beklenirken şu cümleyi kurmuştur:
    "hangi sebeple olursa olsun sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur." temelde haklı bir cümle. ama gerçekte öyle mi gerçekten?

    kendisi sessizce izlerken önce seçmeni her platformlarda konuşmasının alt yapısını hazırlamaya başlamışlardı. yapılan saygısızlığı değil de, bunu eleştirenleri ve tepki verenleri eleştirmekle geçirdiler son iki günü. ve sonunda kendisi de konuştu. yaptığı konuşma kamuoyunun beklentilerini karşılamadı.

    sporun siyasete karışmaması gerektiğini belirtti ama geçmişte kendi siyasi amaçları doğrultusunda sporu kullanmaktan çekinmemişti akp hükümeti. örnek sporcuların ve yorumcuların "evet bende varım" kampanyası.

    kimin maçın suudi arabistanda oynanmasını istemesi ve ayarlaması farklı bir konu, suudi arabistan’ın atatürk’e karşı sergilediği saygısızlık başka bir konu. ne yani ali koç veya her kim orada oynansın diye organize ederken cumhurbaşkanı bunu onaylamadı mı sanıyorsunuz? memnun bile olmuştur. veya maç saatinde görüşmelerde pazarlıklar yapılırken bunlardan haberi yok muydu? emin değilim.

    geçen sözlükte bir arkadaş güzel bir resim paylaşmıştı. trabzonspor stadı açılışında atatürk’ün yanına katar emirinin resmi asanlardan ne bekliyoruz ki.

    bu olay almanyada olmuş olsaydı ortalığı ayağı kaldırmışlardı. bize karşı nasıl düşman olduklarının nasıl kıskandıklarını anlatıyordu şimdi bütün haber kanalları. ama suudi arabistan olunca, suçlu takımlar oldu. eleştiren bizler olduk. filistin bombalanırken tarihinin en büyük kutlamasını gerçekleştirdi suudi arabistan. bunları ne diye savunurlar anlamak imkansız.

    bir parfüm reklamında oynayan bir manken (ismini unuttum suanda), atatürk resmini o gün yaplaştı diye, işine son verdiğini sosyal medyadan paylaştı arap şirketi. bu sadece bir örnek. işine son verirken de "vatan kırmızı çizgimiz" diye yazmışlar. demek ki neymiş? adamlar resmen atatürk düşmanı olduğunu gözümüze sokarken bizimkilerin onları haklı çıkarmak için bin dereden su getirmesini izlemeliyiz bizlerde. yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın