• 148
    bunu daha önce de anlatmaya çalışmıştım ama iki takımın 29 aralık 2023 galatasaray fenerbahçe maçı'na çıkmamasıyla daha net biçimde görülmüş oldu, akp iktidarı yüzde kaç oy alırsa alsın galatasaray ve fenerbahçe'ye hükmedemiyor. bu yüzden yıllardır bu iki takımın yerine başka takımları (başakşehir, beşiktaş, hatta trabzonspor) şampiyon yapıp güçlendirmek için özel çaba sarf ettiler. galatasaray ve fenerbahçe ise, birbirleriyle uğraşmaktan bu ucuz numarayı fark etmeye maalesef fırsat bulamadı.

    eğer dünkü süper kupa maçına çıkacak takımlardan biri anadolu takımı olsaydı hükümet korkusundan o maça çıkmaya mecburdu, takımlardan biri beşiktaş olsaydı %50'lik bir ihtimal söz konusuydu. maça çıkıp çıkmama kararı alınması başkanlık koltuğunda oturan adamın şahsi cesaretine bağlıydı. fakat galatasaray'ı veya fenerbahçe'yi yönetiyorsanız karşınızdaki rakip "bu maça çıkmıyorum" dediği anda siz de bu karara uymak zorundasınız. aksi takdirde bu takımların 20 milyonu aşkın taraftarı sizi o koltukta oturtmaz. bu takımlara boğaziçi üniversitesi'ne yaptığın gibi kayyım atayamazsın, akut'a yaptığın gibi ilgili kanununu değiştirip kendine bağlayamazsın. bu iki takım siyasetin çok ama çok üstündedir çünkü türk futbolu denen sektörü var eden sadece bu iki takımdır. sadece galatasaray, fenerbahçe ve siirt köy hizmetlerispor'dan oluşan bir ligin reytingi, galatasaray ve fenerbahçesiz bir süper lig'in reytinginden daha yüksek olur.

    bundan sonraki dönemde galatasaray ve fenerbahçe başkanının bu gerçeğin farkında olması ve 2020'de başakşehir'in, 2021'de beşiktaş'ın hakem zoruyla şampiyon yapılması gibi kepazeliklere elbirliğiyle karşı koyması gerekiyor. süper lig'de galatasaray ve fenerbahçe'nin müsaadesi olmadan hiçbir karar alınamamalı, sırf akp beslemesi takımlara kıyak geçilecek diye hiçbir haksızlığa izin verilmemeli. galatasaray ve fenerbahçe yönetimleri, siyasi iktidarın çok üstünde bir güce sahip olduğunu artık fark etmeli ve gerektiği konularda tek ses olmayı bilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın