• 28
    sürekli büyüklüğüyle övünen, bir spor kulübünden fazlası olduğunu öne süren (bizim 500 yıllık geçmişim var, fenerbahçe ise en büyük sivil toplum kuruluşu) iki kulübün kırk yılın başı ama belki de en önemli bir konuda doğru kararı vermesidir. her iki camiayı da tebrik ediyorum.

    başta maça çıkılacağı haberleri yayımlandığında çok öfkelenmiş ve galatasaray yönetimini korkaklıkla itham etmiştim. gerçi hâlâ her iki yönetimin de yeterince cesur davrandığını sanmıyorum. bu işe baştan cevaz verilmemeliydi. biz istemediysek, fenerbahçe ısrar ettiyse, biz yine de bunu kabul etmemeli ve bu maça orada çıkmayı en baştan reddetmeliydik. fakat olan oldu, en azından kader anında her iki camia da doğru tavır aldı.

    tarihi bir gece yaşadık. bu gece, yalnızca galatasaray ve fenerbahçe kulüplerinin değil, türk spor tarihinin kayıtlarına geçmiştir. bundan yüz yıl sonra bile galatasaray ve fenerbahçe kulüpleri bu gece gösterdikleri tavırla takdir görecektir.

    bizim özelimizde, aksi düşünülemezdi. aksini aklının ucundan bile geçirenler, örneğin levent tüzemen gibi şahıslar, galatasaray camiasından def edilmeli ya da bu kulübün onursal başkanlığı tevfik fikret'ten alınmalıdır zira tevfik fikret'in ismi kirletilemeyecek kadar kıymetlidir.

    bu gece gösterilen tavır, galatasaray tarihinin en şanlı ve en şerefli sayfalarından biri olmuştur. kutlu olsun. tevfik fikret'e, namık kemal'e, fahrettin paşa'ya ve mustafa kemal paşa'ya selam olsun. türkiye cumhuriyet devriminin 100. yaşı kutlu olsun!
App Store'dan indirin Google Play'den alın