• 48
    kendileri başta olmak üzere diğer zengin körfez ülkelerinin de tipik özellikleri para ile görgüsüzlük yapmaları hatta küstahlık yapmalarıdır.

    bu zihniyet kendilerinden olmayan toplumların kültür, gelenek, örf, inanış, ahlaki değerler ve kutsallarına para karşılığında saygısızlık yapmayı zevk haline getirmiş; bunu üstünlük göstergesi saymıştır.

    açıkçası süper kupa öncesi çıkan haberlere federasyon yalanlama getirse de gerçek olması beni hiç şaşırtmayacaktır. çünkü bizim ülkemizde sporun da siyasetle içiçe olması, mevcut iktidarın körfez ülkeleriyle olan ilişkisi düşünüldüğünde ortaya çıkan sonucu iki ucu keskin bıçak haline getirmiştir. ya rest çekip ikili ilişkileri zedelenecek, ya eyvallah çekip iç siyasette zor duruma düşülecek ya da maddi feragatte bulunulacaktır. süper kupanın arap ülkesinde oynanması kararının saçmalığı gelinen noktada açıktır.

    bu araplar böyle, bunlarla iş tutulmaz. kısa vadedeki çıkarlar uzun vadede birçok olumsuz sonuç doğurur. bunların elini atıp da normal işleyişinde bıraktığı bişey var mı. sporda da dünya kupası, formula 1 gibi organizasyonlarda yaptıkları malum. daha olimpiyatlar ve tenise de sıra gelecek muhtemelen. abd bile bunlar kadar zarar vermemiştir spora
App Store'dan indirin Google Play'den alın