• 1
    galatasaray- fenerbahçe rekabetinden daha ateşli ve olaylidir. yıllar önce bir panathinaikos- olympiakos su topu (evet amk su topu) maçındaki tribün atmosferine ve çıkan olaylara denk gelmiştim de ağzım açık kalmıştı. yine yıllar önce bir pana-oly basket maçına bahis oynamıştım ve maç yarıda kaldı. kuponun akıbeti 2 gün sonra belli olmuştu.

    rekabetin kısa tarihçesini de şöyle bırakalım.

    --- alıntı ---
    panathinaikos, 1908’de atina’nın üst gelir seviyesine sahip kişilerinde kuruldu. olympiacos ise pana’dan 17 yıl sonra kuruldu. atina’nın sahil şeridi pire’nin işçi sınıfının kurduğu bu yeni takım, sahada ne zaman karşı karşıya gelse, hep bir gerilim ve kavga yaşandı.

    ama kavganın derinleşmesinin sebebi ise 1930’da oldu. haziran ayında kalabalık bir panathinaikos taraftar topluluğu, yunanistan milli takımı otobüsünü yolda durdurdu ve 8-1’lik romanya mağlubiyeti nedeniyle otobüsü parçalayıp, oyuncuları da tartakladı. pana’lıların tartakladığı milli takım ise sadece olympiakos’lu oyunculardan oluşuyordu. bu yılda başlayan olaylar 1949’dan itibaren artarak devam etti. ve artık bu iki kulübün sadece futbol maçlarında değil karşılaştığı her mücadelede olaylar yaşanıyor.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın