• 727
    çoğunluk deplasmanda alınan 1 puanın önemini vurgulasa da büyük fırsatı kaçırdığımızı düşündüğüm maç.

    fener takımı fred yokken vasat oğlu vasat bir takım görünümü verdi hep. 6-1’lik hezimet, 2-0’lık ludogorets mağlubiyeti, 5 gol yenip 3-2 kaybettikleri trabzon maçı ve 0-0 biten adana demir maçlarında fred’den yoksundular ve çok kötü performans gösterdiler. yine fred’siz kazandıkları tek maç olan karagümrük maçını hakem yardımıyla kazandılar. durum böyleyken çok daha cüretkâr bir oyun anlayışıyla oynamamız gerekirdi. ismail kartal korkup takımı geriye yaslamış olsa da bizim oyunumuz da kazanmaya geldiğimizi göstermiyordu. yavaş oyun kurulumu, taç atışlarını bile geç kullanmamız, okan hocanın 90+’daki oyuncu değişiklikleri falan maçı 0-0 bitirip eve dönelim anlayışını doğruluyordu.

    okan hoca bu sezon mantıksız bir şekilde set oyununa yönelik transferler yaptırdı. hâliyle takımın temposu da geçen sezondan düşük kalıyor. sanırım hoca man city gibi muazzam set oyunu oynadığımızı sanıyor olacak ki oyun içinde farklılıklar denemiyor. dakika 86’ya kadar tek değişikliğimiz zaha-mertens idi ve rakip takım devre arasındaki ismail hamlesiyle ikinci yarı dönem dönem üstünlük kurdu. tamamen dinamizm kaynaklı bir üstünlüktü, neyse ki kaan girince oyunun son bölümü tekrar kontrolümüzde geçti.

    derbilerde deplasmanda alınan puan goygoyuna da pek katılmıyorum. günümüz futbolunda inter milan’ı, milan inter’i, oly pao’yu, pao oly’i deplasmanda rahat rahat yenebiliyor. kadıköy’de son 4 sezondaki 3 galibiyetimiz gibi. tribünler artık telefon tribünlüğüne dönmüşken ve kadıköy kaç yıldır eski etkisini kaybetmişken 2023 yılı itibariyle bunu mazeret olarak göstermemeliyiz.

    fikstür konusuna gelecek olursak ikinci yarı beşiktaş, trabzon, adana demir deplasmanlarımız taze taze ortada duruyor. fenerin tekelindeki anadolu takımlarını saymaya başlasam en az 5 takım sayarım. bunlara averaj kasacaklar, bize karşı da canını dişine takıp oynamaya devam edecekler. bu durumda orta vadede bizim puan farkını koyacağımız maç bu maçtı. maalesef fred de yokken bunu kullanamadık. kaybettiğimiz bir şey oldu mu, elbette olmadı. ama o günün şartlarında kazanacaklarımız çok fazla olacaktı. saha içindeki ortam buna fazlasıyla müsaitti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın