resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 2156
    bize gelene kadar yakinen takip ettiğim bir oyuncu değildi.
    adını duyma şeklim zaman zaman fener'in gündemine girip çıkan bir oyuncu olmasından mütevellitti. ne zamanki fener'e atılan transfer çalımı sınıfından takımımıza katılınca biraz daha yakından inceleme imkanım oldu.
    gördüğüm şu ki, öncelikle kendisinden öyle takım - taktik disiplini, bekini kovalama, açık kapatma gibi vasıflar beklenmemeli.
    bu adamın bir numaralı olayı soldan ceza sahasına girerken sağına çekip şut açısı bulup ya kaleye vurmak ya da araya salarak diğer oyuncuları pozisyona sokmak. öyle son çizgiye inip geriye çevirme özelliği de pek yok gördüğüm kadarıyla.
    peki madem biz bu adamı aldık ve oynatmak istiyoruz, o zaman "ne yapmalıyız" 'a odaklanırsak;
    öncelikle bu adamın topu rakip ceza sahasına yakın ve demarke vaziyette almasını sağlamamız gerekiyor.
    mümkünse rakibiyle teke tek bırakacak şekilde, bu da sıkça sağdan sola isabetli diyagonal toplar atmamızı ya da pas trafiğimize ciddi biçimde hız vermemizi gerekli kılıyor. topu dinçken aldığında adam geçme yeteneği ile pozisyona girme ve üretkenlik ihtimalimiz artmış oluyor.
    ikinci olarak, bu adamın çizgiye inme özelliği de olmadığı ve genellikle topu içeri taşıyarak oynadığı için, arkasında oynayacak sol bekin hem fiziken git gelde sıkıntı yaşamayacak, hem de son çizgiye inebilecek kalibrede olması daha uygun olur gibi.
    bunları sağlayabilirsek bolca heyecanlı anlara tanıklık ederiz.
    lakin bunları sağlayamadığımız sürece kendisini oynatmanın bir esprisi olmayacağı gibi kendisinden iyi de değil, ancak normal bir yedek olur düşüncesindeyim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın