• 51
    bazı kavramların ne olduğunu anlamamız için parçalamak ve yakından bakmak gerekiyor. zihnimizde cisimleşince neye tasavvur ettiğini neye sebep olabileceğini öngörebiliyoruz.

    nedir fenerbahçe troll örgütü?
    finansmanını türkiye'nin en başarısız insanının sağladığı çeďitli youtube kanalları, konsept sosyal medya hesapları ve yasadışı bahisle iltisaklı twitter fenomenlerinden oluşan grift bir yapı.

    amaçları ne?
    iki amaç var:
    1- futbol dünyasındaki karar alıcı kurumları kamuoyu baskısına alarak lehlerine karar çıkartmak.
    2- uzun süredir süregelen başarısızlık karşısında paravan düşmanlar yaratmak.

    yöntemleri ne?
    lehleri ya da aleyhlerine herhangi bir karar, durum ya da olguyu yoğun propaganda ile çarpıtmak. kitle iletişim araçlarına sahip her kirli iktidar sahibinin yaptığı gibi post-truth ortamı oluşturmak.

    ne olacak?
    halil umut meler'e olan başlangıçtı. türk futbolunda şiddet giderek tırmanacak. 2020 yılında fenerbahçe iletişim ekibinin başına geçen m.s ile beraber fenerbahçe dümen kırdı. galatasaray ve galatasaraylıları terör örgütü adı ile anmak kitleşelleşti. iskoçya ya da ispanya gibi dini ya da siyasi bir ikilik içermeyen istanbul derbisi her geçen gün kriminalleştiriliyor. her ailede galatasaraylı-fenerbahçeli yokmuşcasına çirkin bir üslupla kardeşi kardeşe düşman ediyorlar. özellikle erden timur'un bu sene sürekli itidalli davranması, güvercin açıklamalarda bulunması ortamı yatıştırıyor. halil meler olayından sonra siyaset de belli ki kulakları çekti. ama iş işten geçti. belli kişiler, bile isteyerek çok tehlikeli bir ortam yarattı. 300'den fazla kişinin doğrudan katili olan, seçmen iradesine darbe yapmaya çalışmış, milyonların hakkına girmiş bir terör örgütünü türkiye'de her iki kişiden birinin desteklediği bir camia ile yan yana anmak norm oldu.

    sırf karun kadar zengin biri başarısız oluyor diye şuan 100 yıllık türk futbolu hic olmadığı bir düşük ahlak seviyesine çekildi. bu entry'i de bugün yakın bir arkadaşımla galatasaray-fetö muhabbeti sebebi ile arkadaşlığımızın bitmesi üzerine dolarak kaleme aldım. devlet, biraz daha müdahele etmezse bir tane hobit ve hacı şakir yüzünden on binler birbirine düşman olmaya devam edecek.

    bir sözüm de, basın emekçisi, yıllarını bi sektöre vermiş eskilere; çevrenizde olan biteni sponsorlukları göre göre konuşamıyorsunuz ya, simit satıp onurlu yaşayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın