resim
José Ángel Esmoris Tasende
Takım:Roma
Mevki:Sol Bek
Yaş:27
Boy:1.71
Uyruk:İspanya
  • 1418
    galatasaray taraftarının ortasının olmadığını gösteren futbolcudur.
    ilk geldiğinde, bu takımın sistemine asla oturmayacak olduğun belliydi.

    nedeni basit:

    1- bizim sol açığımız kim olursa olsun, defansif özellikleri ve atletizmi(savunma anlamında) üst düzey oyuncular değil.

    2- angelino'nun asistlerini ve gollerini incelerseniz, geçiş oyununda demarke gelen orta saha oyuncularına yapılan erken ortalar olduğunu görürdünüz. bakın bunun için net kutudan kutuya koşabilen merkez orta sahalara ihtiyacınız var. geçiş oyununa ihtiyacınız var. bütün bunlar bizde yok.

    3- belki arka arkaya 55. transfer oldu buraya, hala içeri doğru yönelen oyuncular alınıyor. ya güzel scoutlarımız, azıcık oyuncuya değil, sisteme odaklanın. yahu bizim asıl sol açığımız zaten içeri kırılan bir oyuncu. hatta öyle ki, kerem bazen abartıp ta sağ açığa kadar bile kırılabiliyor. tabii ki ilk transfer değil, ama angelino üstüne bir de zaha çekiyorsunuz. zaha da içeri kırılan kanat. sahayı babam mı genişletecek? bizi mi sınıyorsunuz?

    4- dedim ki bir umut, acaba sol açık olarak mı düşünüyoruz? o zamanlar için 3'lü denenebilir, abdülkerim, nelson ve sacha boey üçlü kalıp, bu arkadaşı ileri kaydırabilirdik. ki o zaman da yine torreira'nın yanına ekstra defansı enerjik bir oyuncuya ihtiyaç vardı. ki hoş o zaman keremi nereye koyacağız yine soru işareti olacaktı...

    şimdi bütün bunları düşündüğümüzde, angelino da zaha gibi bir elit team killer. 10 askerin yanına koyulacak orta sıra takımlarının elit lideri. dünyadaki herhangi bir ligdeki, baş altı her takım*, kendisini seve seve alır.

    ama bizim taraftara 6 ay önce sorsak, zaha geliyor tepkiniz nedir?
    'ooo, müthiş transfer, istatistiklere bak, şak şak şak'

    angelino sorsak:
    'ooo, müthiş transfer, istatistiklere bak, şak şak şak.'

    fifa'dan veya fm'den oyuncunun 100/20 üzerinden ratinglerine bakarak transfer isteyen taraftar, şimdi çıkıp da ne angelino'yu ne de zaha'yı eleştirme hakkına sahiptir.

    bu arada aynı istatistikleri burada neden yapamadığını da anlatmış oldum. hatta yatsın kalksın du etsinler, şu ana kadar isteklere cevap veren, olmadığı oyuncuya dönüşen tek oyuncu mertens. böyle giderse, mertens'e ekstra sözleşme vermek zorunda kalacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın