• 180
    fatih karagümrükün evinde gaziantep fk'ya farklı kaybetmesi sonrası dejavu yaşadım, yine kulağımda o sözler çınladı: "güç bela yendiğimiz takım, işte bu takımdı."
    23 aralık 2023 fatih karagümrük gaziantep fk maçı

    merak ettim araştırdım. araştırmam gerekiyordu çünkü artık akıl sağlığımdan şüphe etmeye başladım. acaba gerçekten sürekli aynı şeyler mi yaşanıyordu yoksa ben herşeyi kafamdan mı uyduruyordum.

    galatasaray hep kötü takımlarla oynayıp güç bela mı kazanıyor yoksa diğer bir iddiada olduğu gibi galatasaraya karşı oynayan takımlar gerçekten futbolun doğrularını yapan kompakt oynayan takımlar da galatasaray mı ancak güç bela kazanabiliyor. eğer ikinci iddia doğruysa bu takımlar neden bir sonraki maç helva gibi dağılıyorlar fatih karagümrük gibi.

    bizimle oynayan takımların takip eden hafta ne yaptığına bakmam gerekti öncelikle. hakikaten bir sanrıda mıyım yoksa hakikat mi yaşanılan bunu ortaya koyacak şey bu. milli ara vardı yoktuyu hesaba katmadan ve yumruk haftası sonrası maçlar oynanmadığı için iptal edilen hafta hariç baktığımda karşıma çıkan şey şu oldu: süper lig takımları galatasarayla yaptıkları maçtan sonraki ilk lig maçlarında toplam 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet almışlar. sonuçlar abartılı şekilde farklı görünüyor.

    bu mantıkla başka takıma baksak sonuç nasıl çıkar acaba? mesela zirve yarışındaki rakibimiz fenerbahçeye bakalım. onlar için de sonuç benzer mi? fenerbahçenin son rakibi kayserispor maçını yarın yapacağından fenerbahçe için toplam rakip maçları 14 tane çıkıyor. bu 14 maçta fenerbahçenin rakipleri takip eden maçlarda 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşamışlar. çıkan bu sonuç da oldukça ilginç çünkü ligin ilk devresi bitmek üzere her iki takıma karşı oynayan takımlar hemen hemen aynı takımlar olduğundan yakın sonuçlar çıkması beklenir.

    o halde farkı yaratan ne? galatasaraya karşı koşu mesafelerinde rekorlar kırarak, tam konsantre ve kompakt bir oyun ortaya koyan takımlar nasıl oluyor da devam eden maçlar da çolak oluyorlar veya fenerbahçeye karşı arogdaki köylüler gibi topa bomba muamelesi yapan takımlar nasıl oluyor da bir hafta sonra futbolun doğrularını öğrenip uygulamaya başlıyorlar.

    verileri ortaya koydum, bundan sonrası yorum yapmaya, tahmin etmeye, fikir üretmeye girer ancak ben öyle inanıyorum ki gerçekler, üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra ortaya çıkacak. koyu bir beşiktaşlı youtuber hakasikcinin beşiktaş fenerbahçe maçı sonrası yayınını izlemiştim. kendisi beşiktaş camiasının dedikodularına hakim bir isim. o yayında haklı olarak beşiktaş yönetimine dediğini bırakmamıştı ama benim dikkatimi en fazla çeken şey ahmet nur çebinin tekrar aday olabilmek için galatasaray maçında futbolculara prim sözü verdiği iddiası olmuştu. ahmet nur çebinin başkan adaylığı tek bir galatasaray maçıyla mı olacaktı veya o primi vadeden gerçekten ahmet nur çebi miydi? acaba başka takımlar da masum sebeplerle galatasaray maçlarında futbolcularına prim vadediyor mu?

    futbolcu milletinin ekseriyeti kendi doğrularıyla yaşayan çıkarcı insanlardan oluşur. işin ucunda para varsa motivasyon değişir. ali koç bu sene fıtratlarında olmayan şeyleri yapacaklarını söylemişti. ancak tahminim o ki fıtratında olan şeyleri yapıyorlar dört koldan. kurdukları oyun kendi cüsselerine göre büyük ama unutuyorlar ki galatasaray hepsinden büyük. tek bir isteğim var galatasaray taraftarından; takımınızın yanında durun, sonuna kadar desteğinizi esirgemeyin. inşallah ilahi adalet yine tecelli eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın