• 179
    isim olarak baktığımızda çok iyi görünen ama takımın işleyişini oldukça bozan bir yaz transfer dönemi geçirdiğimizi söylemek, gelinen noktada yanlış olmaz sanırım.

    bir kere en önemli eksiğimiz bizim neydi? sol bek ve iki yönlü orta saha. yani 8 no. tamam angelinho'yu aldık, bu konuda ben bu transferi eleştirmem. hepimizin beklentileri vardı ama olmadı. bazı oyuncular bazı takımlara uymuyor, olabilir. erken de yaptığımız bir transferdi. yapacak bir şey yok.

    8 numara transferi ise belki de sol bekten de önde gelen ihtiyacımızdı. yaz boyunca paredes mi dersin, amrabat mı dersin, dominguez mi dersin şimdi hepsini saymayayım bir dolu isim geçti. ve biz önceliğimiz hatta zorunluluğumuz olan bu bölgeye transfer yapmadık son güne bıraktık gerisi zaten malumunuz. bu, transfer sürecindeki birinci hataydı bence.

    ikinci hata ise net zahadır. zaha çok iyi bir oyuncudur. epl de yıllarca şov yapmıştır. kimsenin buna bir itirazı olacağınız sanmıyorum. ama bizim sol kanatta ister beğen ister beğenme yerli olarak en iyi oyuncu olan kerem aktürkoğlu vardı. ve çocuk her sezon düzenli istatistik kasıyordu. hem gol anlamında hem de asist anlamında. zaten eleştirilmeye başlandığı dönem 10 no ya geçtikten sonraki dönem. şimdi zaha'yı biz neden aldık? zaha'yı neden alırsın, sol tarafta sıkıntıların vardır, asist gol katkısı alamıyorsundur, üstüne bir de cl de oynayacaksındır alırsın. fakat kerem zaten orada belki de zaha'nın hiçbir zaman gs de kasamayacağı istatistik kasmıyor muydu? yanılıyor muyum? zaha'yı aldığın an artık geri dönüş yok bu adamı ya oynatacan ya oynatacan bitti! o kadar da maaş bağlıyorsun sonuçta. hadi yerli kuralı olmasa anlayacağım bir de üstüne yerli sorunu var ligde. çok anlamsız transferdi.

    üçüncü hata ise 10 no almamak. bakın son 2 lig maçında 36 lık mertens'in o pozisyonda oynayabiliyor diye ne kadar etkili olduğunu gördük. düşünün oraya genç kalbur üstü bir oyuncu transferi yaptığımızı. arkadaşlar dost acı söyler. şimanski ve fred en çok ihtiyacımız olan iki oyuncuydu maalesef almadık. tam bizim takımın 2 eksik bölgesiydi. fred bir sakatlandı fener tepetaklak oldu gördük hepimiz. şimanskinin gole ne kadar katkı yaptığı ortada. bunu rakibi övmek için söylemiyorum. bizim yaptığımız bariz hataları dile getiriyorum.

    angelinho ile birlikte kızamadığım diğer transfer de tetedir. ne olursa olsun bonservissiz alınmış bir oyuncu evet maaşı yüksek ama denendi olmadı ve bence olmayacak da. tete'de şöyle bir hata yapmış olabiliriz ama; oyun zekası bence yunusdan bile daha kötü. bunu görememek bence hatadır. yani iyi analiz edilmiş olsa şu değerlendirmeyi rahatça yapabilirlerdi; yunus bu mevkide daha yararlı olur. hem de yerli.

    şimdi diyeceksiniz ki ligde rakibimizde puan puanayız. ben de şunu derim; bizim lig gerçekten çok kötü. şu ligde ölmüş bitmiş bjk bile yukarlarda hala, kalburüstü adana demirspor üstleri zoruyor düşünün. yani birazcık kıpırdanan bizim ligde çok rahat ilk 5 e oynayabiliyor. gördük iki büyük takımımızı da biri 5 biri 6 yedi. ismini bile hatırlayamayacağımız takımlardan üstelik.

    daha doğru bir transfer sezonu geçirseydik bence cl gruplarından çıkabilirdik. ama hakkını teslim edeyim çok güzel maçlar da çıkardık. bu yüzden tebrik ediyorum takımı.

    umarım ocak'da eksik bölgeleri en iyi şekilde kapatabiliriz. 2. bir uefa hayalini sürdürebilmek adına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın