• 3
    şahtar'ın attığı ilk golde yan hakemin hatası var. pozisyon ofsayt değilken bayrak kaldırıyor. oysa bariz bir ofsayt olmadığı sürece atak sonlanana kadar beklemesi gerekirdi. orta hakem doğru bir kararla yan hakemi dinlemiyor ve pozisyonun bitmesini bekliyor.

    oyuncuların durması oyuncuların hatasıdır. oyunu ilgilendirmez.

    porto oyuncularının yaptığı bu hataya örnek olarak başka maçları vereyim:

    (bkz: 5 mayıs 2019 galatasaray beşiktaş maçı)

    attığımız iki golde de beşiktaşlı futbolcular hakeme bakıp uyumayı tercih ettiler. bu konsantrasyon eksikliği sonucu iki gol attık. beşiktaşlı futbolcuların bu hatasının karşılığı olarak bülent yıldırım'ın hakemliği elinden alındı. yani düşünün kendi hataları yüzünden başkası işinden edildi. o sene serkan tokat da emekli edilmişti tabii. yine galatasaray maçı sonrası. düşünün yani galatasaray'a karşı tartışılan bir maç yöneten işinden oldu o sene. aynısının fenerbahçe'ye olduğunu düşünün. ne komplo teorileri üretilirdi. neyse.

    bir diğeri (bkz: 29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçı)

    bu maçta da penaltı beklediğimiz bir pozisyonda oyun devam ederken abdulkerim pozisyonunu terk edip hakemin yanına itiraza koşmaya başladı. o sırada torreira'nın tam abdulkerim'in bulunduğu yere top atmasıyla gol atabilirdik oysa. ama bilin bakalım orada ne eksikti? cevap: abdulkerim. çünkü hakmin yanındaydı kendisi akan oyunda. sonuçta bu da yine abdulkerim'in hatasıydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın