• 7
    formatın değişeceği sezon. yeni formatı kısaca şu şekilde olan turnuvadır :

    -36 adet takım lig usulü şeklinde katılacak.
    -torba sistemi devam edecek. her takım 4 adet torbadan rastgele ikişer takımla oynayacak. yani artık grup kurası değil, fikstür kurası çekilecek.
    -toplamda 8 maç olacak ve hangi takımla ev/deplasman şeklinde karşılaşılacağı tamamen şans olacak. yani fikstür 1 kez oynanacak.
    -maçlar oynandıktan sonra ilk 8'e giren takımlar kendilerini doğrudan son 16 turuna atacaklar.
    -9. sıradan 24. sıraya kadar olan takımlar, son 16'ya katılabilmek için kendi aralarında play off oynayacaklar. 9.-16. sıralar arasındaki takımlar seribaşı olacak ve 17.-24. sıralardaki takımlarla eşleşerek karar maçını kendi sahalarında oynayacaklar. (çift maç, ikinci maç seri başının evinde)
    -turu geçen takımlar da ilk 8 sıradaki takımlar ile eşleşecek ve son 16 turu belirlenmiş olacak. ilk 8 seribaşı olacak. bundan sonrası bildiğimiz format.

    bu formatın bizim gibi takımlar için avantajları :

    -ilk 24'e kalmak çok da zor olmayacak. 8 maçta 10-12 arası puan toplayan takımlar ilk 24'e kendilerini atabiliyorlar. bu da play off'a kalıp son 16 ihtimalini sürdürmek anlamına geliyor. kura şansıyla beraber son 16 turunu daha fazla görebiliriz.
    -fikstür tamamen rastgele belirlendiği için çok kolay da gelebilir çok zor da gelebilir. bu bazı takımlar için dezavantaj olsa da kolay fikstür çekebilirsek çok rahat bir şekilde son 16'ya kalabiliriz.
    -8 maç olacağı için şampiyonlar liginden elde edilen gelir de artacak.

    bu formatın bizim gibi takımlar için dezavantajları :

    -ilk 8 sırayı genelde büyük takımlar kapatacaklar. hatta 9. sıradan 16. sıraya kadar olan takımlar da büyük takımlardan oluşacak. biz en fazla 17. ile 24. sıralar arasında olabileceğiz. bu yüzden son 16'ya kalma ihtimalimiz zorlaşabilir.
    -artık 3 tane değil, 8 tane şampiyonlar ligi takımına karşı oynayacağız. o yüzden hepsinin taktiğine özel olarak hazırlanmak ekstra efor gerektirecek.
    -6 maç yerine 8 maç oynayacağımız için ligde daha fazla dezavantajlı duruma düşeceğiz. şampiyonlar ligi dönüşü kondisyon olarak zorlandığımız maç sayısı artacak, öncesindeki maçlara da odaklanma zorluğuyla çıktığımız için ligde puan kaybetme ihtimalimiz artacak.
    -beraberlik artık o kadar da önemli olmayacak. bir rakibine yenilmemek onun önünde kalabilmen için yeterli olmayacak. lig usulüne geçtiği için artık 3 puan çok daha önemli hale gelecek. bu da bizim işimizi zorlaştıran bir durum.
    -artık şampiyonlar liginden uefa avrupa ligine düşme durumu olmayacak. yani ya devam edeceğiz ya da eleneceğiz. bu da bizim gibi takımlar için önemli bir dezavantaj.
App Store'dan indirin Google Play'den alın