• 935
    ana konusu mauro icardi'ydi ve geldi. o yüzden geri kalan transferlerin tamamı başarısız bile olsa yüzde 51 olumlu sonuçlandı bana göre. maçın adrenali ile bazen yanlış düşünebiliyor insan ama sakin kafayla düşüncem bu. o yüzden erden timur ve okan buruk'a transferler üzerinden çok yüklenmemek gerek. hatalar oldu mu? oldu tabi ama aşk adamının bugün formamızı giyiyor olması muazzam bir olay olduğu için yine de kötü bakmak imkansız bu döneme.

    şöyle bir değerlendirirsek diğer transferleri icardi dışında pek iç açıcı değil zaten durum.

    1) günay güvenç geldi, okan kocuk ve batuhan şen gitti. günay şu zamana kadar sadece bir maçta oyuna sonradan girdi. diyebilirsiniz ki bu transferin ne zararı var? batuhan altyapı oyuncusuydu ve günay türkiye'de yetişmiş değil. batuhan takımda tutulsa belki de berkan'ı da takımda tutup şampiyonlar ligi kadrosuna yazma ihtimalimiz vardı. genoa'da oynayıp oynamaması önemli değil. berkan bizde iyi kötü katkı yapıyordu. en kötü ihtimalle kopan maçların son 15, 20 dakikası torreira'yı dinlendirse iyidi.

    2) leo dubois'nın ayrılışı da eksi yazdı. hem boey alternatifsiz kaldı hem de sol beke lazım olduğunda koyamadık

    3) davinson sanchez geldi ve mathias ross gitti. burada sanchez ile ross'u kıyaslamak gibi bir gaflete düşmeyeceğim. asıl mevzu sanchez, nelsson kıyaslaması. sanchez hem oyun planımıza daha çok uyuyor hem de belli ki daha iyi stoper. ancak 9 milyon euro para verip oyuncu alıyorsan bu oyuncu senin en az 15 milyon euro gelir beklediğin oyuncunun yerine koymazsın. sanchez geliyorsa nelsson gitmeliydi. bizim ikisini de takımda tutup birini yedek bırakmak gibi bir lüksümüz olduğunu düşünmüyorum.

    4) kaan ayhan kalıcı olarak geldi. kılçıksız transfer oldu. hem stoper hem orta saha yedeği, üstelik de yerli. bu transferden sonra da emin bayram kiralandı.

    5) angelino geldi, sam adekugbe gitti. kağıt üzerinde beğenilen bir transfer oldu ama maalesef tutmadı.

    6) kerem demirbay geldi, berkan kutlu gitti. demirbay ve berkan'ın arasında demirbay'ın daha yetenekli olduğu kesin ama bize berkan daha çok katkı verirdi.

    7) tanguy ndombele geldi, fredrik midtsjö gitti. tartışmaya gerek bile yok.

    8) eyüp yıldız geleceğe yatırım olarak alındı.

    9) hakim ziyech geldi, nicolo zaniolo gitti. zaniolo gitmek istedi deniyor. o yüzden bir şey diyemem. ziyech de sağlıklı olduğunda etkisini gösteriyor. benim bu transferde tek olumsuz baktığımda her iki kanatta iki ters ayaklı oyuncu oynatmanın çok mantıklı olduğunu düşünmemem. ama kötü transfer diyemezsin.

    10) mateus tete geldi, milot rashica gitti. ikisine de aynı veya benzer bonservis ücretleri ödenmiş olsa neyse ama biri bonservissiz biri 6 milyon euro bonservis bedeli ile transfer yaptı. burada sıkıntılı nokta yunus ve barış varken tete'ye gerek yoktu.

    11) wilfred zaha, aktürkoğlu yerine geldi. defalarca dedim yine diyeyim. yabancı sınırı varken, en değerli iki yerli oyuncundan birinin yerine yabancı almamalısın. aktürkoğlu ile icardi uyumu, aktürkoğlu'nun yaşı ve maaşı, benzer skor katkıları düşünüldüğünde yanlış görüyorum bu transferi.

    12) halil ibrahim dervişoğlu geldi. tahminen yunus akgün ve juan mata'dan açılan boşluğa forvet oynama durumu da olduğundan rotasyon için alındı. nötrüm.

    13) cedric bakambu, bafetimbi gomis yerine geldi. bakambu yeterli şans bulsa iş yapacağını kısa sürede gösterdi.

    sonuç olarak nelsson'daki düşen maddi değeri saymadan konuşuyorum sanchez, kaan, ziyech ve bakambu dışında olumlu sonuçlanan transfer yok. eyüp ve halil de nötr işte. yılın son 15 gününe girerken görüşlerim bu yönde. ancak başta söylediğimi bir kez daha tekrarlayım. icardi'nin gelmesi başlı başına tek bir dönemi olumlu hala getirmeye yeter. sanchez, kaan, ziyech ve bakambu'yu da düşününce kötü sonuçlanmış olarak görmüyorum bu transfer dönemini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın