• 33
    orta sahada dikine adam eksilten oyuncu grubu ile başarılacak durum. bakın grup diyorum. messi, maradona lazım demiyorum. yok çok zor büyük takımlar bile açamıyor söylemi komik. eğer öyle olsaydı herkes bu oyunu oynardı. atletico madrid 5 sene üst üste şampiyonlar ligini alır, neu camp'a heykellerini diktirirlerdi.

    target man ile uzun top ile konstantre şekilde kapanan savunmayı aşamazsın. bu işin çözümü orta sahada dikine gitmektir. ha dikine gitmek deyince messi gibi alıp 5 kişiyi geç anlamında demiyorum. ispanya 4-6-0 ile avrupa şampiyonu oldu gitti üzerine dünya kupasını aldı. target man ibrahimoviç mi vardı adamlarda. boy ortalaması 1.60'dı adamların. adamlar tehlikeli bölgede çok iyi anlaşıp adam eksiltiyorlardı. oynama alışkanlıkları yüksek topçular ile orta saha bölgesinde dikine gelirsen rakip savunma hattını çizgi halinde yakalarsın. bu sayede elinde birden çok hücum alternatifi olur. savunma arasına top atarsın, kaleyi karşıdan gördüğün için şut atarsın, ceza alanına yaklaştığın için penaltı kazanma ihtimalin olur.

    tehlikeli bölgede verkaç yaparak, adam eksilterek dikine inmemiz lazım. rakibin ilk karşılama hattını geçip savunma oyuncusunu üzerine alıp kalan boşluğu doldurmalıyız. bu iş için de tehlikeli bölgede çok iyi pas opsiyonları getirmeliyiz. orta sahanın göbeğinde pas opsiyonu olan oyuncumuz yok. ya kardeş ispanya'da xavi, iniesta, fabregas, david silva vardı bu işi yapan sen ne anlatıyorsun? diyen için söylüyorum. elinde bu oyuncular olunca avrupa kupası üzerine dünya kupasını alıyorsun. bizde onlar yok diyorsan da hatay'ın kapanan savunmasını aşabilmek için xavi'ye ihtiyacın yok. torerira'nın ayağı iyi değil. oliveira'nın bu işi yapacak nefesi yok. kerem sırtı dönük ne yapacağını bilmiyor. ancak bu işe kafa yorar çalışırsan sivas savunmasını elindeki oyuncular ile geçersin. arada dünya'nın kalite farkı var. hatta bu işler için yardımcı antranörler var. gerekirse buraya transfer yapalım.

    biz istiyoruz ki bizim ileri hücum hattı rakibin arkasına kaçsın stoperlerimiz uzun top atsın. abi bu oyun senden fizik ve kalite olarak düşük, konsantre olmamış savunmada işe yarar. onda da çok iyi ayağı olacak tık diye düşüreceksin falan. 20 ortadan 1 tanesi denk gelecek. hayal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın