• 336
    bu sezonki pek çok kader maçımıza olduğu gibi, 2023-2024 sezonunda avrupa kupalarına dair yönümüzü belirleyecek maça da torreira-kaan-k.aktürkoğlu orta sahası ile çıktık. 2023 temmuz'unda veya ağustos'unda herhangi bir galatasaray taraftarının, 2023-2024 sezonuna dair orta saha üçlüsünün bu oyunculardan oluştuğunu düşünmüyorum. okan hocanın da kafasındaki kurgunun bu oyunculardan oluştuğunu düşünmüyorum. bahse konu üçlü ile çıktığımız maçta hocanın oyuna birinci müdahalesi 2022 yazında ofansif orta saha olarak transfer edilen mertens, beşinci müdahelesi ise yine 2022 yazında 8 numara olarak transfer edilen oliveira oldu. 2023 yazında orta sahaya transfer edilen oyuncular, pek çok maçta olduğu gibi, bu maçta da süre bulamadı. kerem demirbay ve tanguy ndombele ilk 11'de şans bulamadıkları gibi, 5 oyuncu değişikliği hakkının da kullanıldığı bir maçta dakika bulamadılar. okan hoca özetle 2022 ve 2023 yazlarında orta saha için yapılan torreira hariç bütün transferleri yedek bırakırken, biri veya birilerini oyuna sokması gerektiğinde tercihini/tercihlerini 2022 yazında transfer edilenlerden yana kullandı. 2023'ün yüzüne bakmadı.

    sergio oliveira, dries mertens, kerem demirbay, tanguy ndombele, lucas torreira, kaan ayhan ve hatta kerem aktürkoğlu. üç oyuncudan oluşan bir mevkide yedi oyuncuya sahip olduğumuzu düşünebiliriz ve bu görüntüde gayet yeterli durabilir. ama bizi yanılgıya düşündüren de bu. galatasaray'ın orta saha rotasyonunda 7 oyuncu yok, 2 oyuncu var. lucas torreira ve kaan ayhan var sadece. kerem demirbay ve ndombele yoklar; hocanın gözünde de yoklar, performans olarak da yoklar. ofansif orta saha olarak elimizde sezonu 37 yaşında olarak tamamlayacak, 30-35 dakika üst düzey performans verebilen dries mertens var. oynadığı her maçta ayağına aldığı topların en az yarısını kaybeden, pas yapma ve oyunu okuma becerisi çok düşük kerem aktürkoğlu'nun ofansif orta saha olarak oynayabileceği hayalinden galatasaray taraftarının da, okan buruk'un da vazgeçmesi lazım. kerem aktürkoğlu bir orta saha oyuncusu değil. mevcut artılarıyla ve eksileriyle asla olamaz. oliveira'nın performans istikrarı ve güvenilirlik noktasında pek çok soru işareti barındırdığını da 2023-2024 sezonunda anlamış olmamız lazım. bazı maçlarda son tercih olarak oyuna girdiğinde iyi işler yaptığı doğru ama ilk 11 başladığı pendikspor gibi takımlara karşı ne kadar kötü bir performans gösterdiği de ortada. güvenilir değil, istikrarlı değil.

    özetle galatasaray orta sahası görüntüde ve hocanın tercihleri özelinde 7 oyuncudan oluşuyor. ama hakikatte sadece 2022 yazında transfer edilen lucas torreira ve 2023 ocak ayında bizzat okan hocanın ağzından çıkan şekilde stoper bölgesi için transfer edilmiş kaan ayhan var bu bölgede. 2022'de transfer ettiğimiz oliveira'nın ve mertens'in vadeleri doldu. kullanım ömürleri bitti. 2023'te transfer ettiğimiz kerem demirbay ve tanguy ndombele için bir vade, bir kredi bile oluşturamadık. belli ki bu isimlerle olmadı, olmuyor. bundan sonra da 99% olmayacak. kerem aktürkoğlu'nun bir daha ofansif orta saha olarak değerlendirildiğine şahit olursam da, hocaya olan güvenimi sorgulamaya başlayacağım. galatasaray'ın artık orta sahada bu beş oyuncu ile olmayacağını kabul etmesi ve bu bölgede sadece iki oyuncuya sahip olduğunu sindirmesi gerekir. ve artık gerekeni yapmalıyız. " o var, bu var, şu idare eder, beriki bizi dört ay götürür" gibi şeyler bize hem zaman hem kan kaybettirmekte. orta sahada sadece kalabalık yaratan, var'mış gibi görünen ama fiiliyatta olmayan bazı oyuncularla yolları ayrılmalı ve bu bölgeye hocanın kafasındaki oyun anlayışına uygun transferler yapılmalı. bir değil, en az iki tane transfer yapmalıyız bu bölgeye. oyuncu alırken de tercihlerimizi performans ve istikrar gibi kriterler üzerinden yapmalıyız; şan, şöhret, fırsat veya çalım gibi gereksiz şeyler üzerinden strateji oluşturmamalıyız. sol bek, yedek forvet, kanat vs. şu aşamada asla öncelik olmamalı. galatasaray'ın olmazsa olmaz ihtiyacı orta sahadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın