resim
Aykut Erçetin
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Kaleci
Yaş:41
Boy:-
Uyruk:Türkiye
  • 258
    tff'nin resmi sitesinden yanlış hesaplamadıysam süper lig'de çıktığı toplam 30 maçta 26 gol yemiştir. oran olarak 0,86'dır. bu gollerin 11 tanesini ligde oynadığı ilk sezon olan 2003-2004 sezonundaki 7 maçta yemiştir. paf liginden yükselip a takımda çıktığı bu ilk sezonu gençliğine ve tecrübesizliğine verirsek, geride kalan 6 sezonda yer aldığı 23 maçta 15 gol yemiştir. bu da orana vurulduğunda maç başına 0,65'tir. elbette istatistikler bazen hiçbir değer taşımaz; fakat yıllardır önünde koskoca puyol gerçeğiyle oynayan torpilli victor valdes'e, cech ve buffon dahil her kalecinin alınabilme imkanı varken barcelona'da ısrarla forma veriliyorsa, aykut erçetin'de galatasaray'da rahatlıkla oynatılabilir ve oynatılmalıdır da. üstelik refleksleri, sakinliği, konsantrasyonu ve galatasaray'a yakışan görgüsü, bilgisi gibi faktörlere, bir de yıllardır sabırla beklediği gerçeği eklenince, leo franco'dan, de santchis'ten daha az değer biçilerek 1 sezon bile şans verilmemeyi kesinlikle hak etmemektedir. kişisel olarak, galatasaray'da kaptanlık yapacak kadar eski olan bu futbolcuya, yabancı kontenjanını da gözeterek, leo franco'dan da, de santchis'ten de çok daha fazla güveniyorum. ayrıca, kendimce istatistikleri yorumlarken dikkatimi çeken bir şey var; o da aykut'un düzenli oynatılmaya başladığında artan performansıdır. şöyle ki 2007-2008 lig sezonunda sırasıyla,

    galatasaray a.ş. 1-0 fenerbahçe
    b.şehir bld. spor 0-3 galatasaray a.ş.
    galatasaray a.ş. 1-0 trabzonspor a.ş.
    gençlerbirliği----- 0-1 galatasaray a.ş.
    galatasaray a.ş. 0-0 gaziantepspor
    maçlarında üst üste gol yememiştir. yine bu maçlardan bir maç önce 2-1 kazandığımız denizlispor maçında yediği tek golü gözardı edersek;
    ankaraspor a.ş. 0-1 galatasaray a.ş.
    galatasaray a.ş. 2-0 kayserispor maçlarında da kalesini gole kapatmıştır. dolayısıyla bu futbolcunun düzenli oynatılmaya ihtiyacı olduğu gün gibi açıktır. eğer antalya ve gençlerbirliği maçlarında da gol yememeyi başarırsa, kendi adına mükemmel bir iş yapacaktır. şimdiden kendisine başarılar diliyorum.

    galatasaray'da gol yemediği tüm maçlar;

    süper lig maçları:

    b.şehir bld.spor 0-1 galatasaray a.ş.
    galatasaray a.ş. 0-0 bursaspor
    galatasaray a.ş. 2-0 gençlerbirliği oftaşspor
    galatasaray a.ş. 1-0 fenerbahçe
    b.şehir bld. spor 0-3 galatasaray a.ş.
    galatasaray a.ş. 1-0 trabzonspor a.ş.
    gençlerbirliği---- 0-1 galatasaray a.ş.
    galatasaray a.ş. 0-0 gaziantepspor
    ankaraspor a.ş. 0-1 galatasaray a.ş.
    galatasaray a.ş. 2-0 kayserispor
    galatasaray a.ş. 0-0 bursaspor
    galatasaray a.ş. 3-0 gaziantepspor

    türkiye kupası maçları:

    galatasaray a.ş. 1-0 kayserispor
    diyarbakırspor--- 0-1 galatasaray a.ş.
    galatasaray a.ş. 5-0 giresunspor
    galatasaray a.ş. 3-0 kardemir d.ç. karabükspor

    not: avrupa performans verilerine ulaşamadım; zaten aykut'u destekleyenlerin de tek büyük çekincesi sanırım avrupa'daki tecrübesizliğidir. bu açıdan eleştirilirse haklılık payı vardır. fakat sevindirici olan, bu riski almaya karar vermesi gereken bizler değil rijkaard ve ekibidir. bunun için o paraları bizim yerimize onlar almaktadır.

    harry kewell the wizard of oz'un #379882 entry'sindeki,
    "2003/2004 sezonunda oynanan 22 kasim 2003 denizlispor galatasaray macinin 72. dakikasinda mondragon kirmizi kart gördükten sonra oyuna girip son 18 dakika kaleyi korudu ve böylece galatasaray formasini ilk defa bir resmi macta giymis oldu. denizlispor maci roman kratochvil'in 90. dakikada attigi golle 2-1 kazandi. diger goller ilk yarida atilmisti." bölümü üzerine edit:
    ligdeki 30 maçta 26 değil, 25 gol yemiştir. buna göre oran, 30 maçta 25 gol ile 0,83 şeklinde oluşmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın