• 351
    "baskı bir ayrıcalıktır"
    geldik galatasaray tarihinin en önemli günlerinden biri olmaya aday olan o maç gününe. bundan yıllar sonra "o maçla başladı her şey" diye başlayan yazılara konu olmasını dilediğim bu maç, çok önemli başarıların kapsını açacaktır belkide.
    maçı aldığımız tadirde şampiyonlar liginde devam ederken, devre arası kadromuzu toparlayacak hamleler yapma şansı da bulacağız. torreia'nın sahadaki yalnızlığını giderecek bir partner, anjelinho'nun yerine bir başkası belki de sağbeke bir yedek.

    sezon başında transferde tırnaklarımızı yediğimiz, hatta kimilerine istemezük dediğimiz, transfer politikasını o dönem çok çok eleştirdiğimiz; sonrasında oyuncuların form tutması için aylarca sabırla beklediğimiz, sakatlıklarla boğuştuğumuz, hakemden illallah ettiğimiz bir sürecin sonundayız.
    her şeye rağmen işte buradayız: ligimizde rekorla puan olarak en üstteyiz -adil bir sistemde fark açmıştık-, şampiyonlar liginde ise bizimle birlikte üç dünya devinin olduğu gruptan ikinici olarak çıkma şansımız bizim ellerimizde. bir sürü problemle boğuşmaya rağmen iki ligde de galatasaraya yakışır şekilde mücadele ettik, saha ruh ve karakter koyduk. geri düşsek de vazgeçmedik. yaşı tutanların şahit olduğu, olmayanların gıptayla videolardan izlediği o ikibinler ruhundan esintiler hissettik.
    ön elemelerde yeni bir trömsö faicası olur mu acaba diye korkarken geldiğimiz yere bir bakınız ki burası olmamız gereken yer, olmak için var olduğumuz yer.
    başlarda takımı sırtlayan icardi idi. (aşk adamı)
    sonra yavaştan kerem, zaha, ziyech, tete, boey, mertens derken bakambu da katıldı gol atma yarışına defansta ise abdülkerim, sanchez ve yine boey derken takım toparladı.

    böyle böyle kopenhag'la ilk maçtaki geri dönüş geldi, machesteri sahada boğduk geriden gelerek, bayern'den sekiz yemesek bari temennilerimize takım öyle bir cevap verdi ki şimdi o maçları düşündükçe "tüh elimizden kaçırdık" demekten kendimizi alamıyoruz, yine machester'a karşı bir dik duruştan sonra işte şimdi olmamız gereken yerin bir tık uzağındayız.
    evet zor maç, evet rakip tatsız bir futbol oynuyor ama biz bu maçlar için varız. bir maç önce beklenen patlamasını sonunda yapan kerem vardı şimdi ona katılacak icardi'nin (aşk adamı) sırası. nedendir bilmem bu gün sahada icardi'nin istanbul sefiri gibi dolaşacağını hissediyorum. kapanması gereken deflerleri kapatacak, kesilmesi gereken hesapları kescek.

    "baskı bir ayrıcalıktır"
    şampiyonlar liginde gruptan çıkma maçındayız her hangi bir maç değil.
    işte böyle dostlar, elimizde gole yakın bir çok tehlikeli silahımız var defansta iki duvarımız, ortada atom karıncamız var.
    karşımızda real madrid yok ama onların karşısında galatasaray var!

    güzel maç olsun, gözlerimiz futbola doysun, sonuç ne olursa olsun sizinleyiz ama kazanan galatasaray olsun.
    maç sonucu tahminim: kopenhag: 1-5 galatasaray.
App Store'dan indirin Google Play'den alın