• 25
    türk futbolunun köklü geleneklerinden birinin, en üst seviyedeki ligde ve kulüp başkanı nezdinde tezahür etmesi durumu. insani olarak üzse de yaşanması değil bugüne kadar yaşanmamış olması şaşırtıcıydı aslında.

    türkiye ligi'ndeki futbolcuların önemli bir kısmınınkilerden daha fazla hakem istatistiği tutuluyor bu ülkede. herhangi bir hakem ataması açıklamasından bir saat sonra burası dahil tüm sosyal medyada, alakamız olan tüm maçlardaki hakemlerin seceresi çarşaf çarşaf yayınlanıyor. daha oynanmasına 72 saat olan maçtan kart/penaltı yayınları yapılıyor.

    hatta ve hatta bu ligin en kitlesel takımlarındaki bazı futbolcuların dahi "skills" videosu yokken klasmandaki hakemlerin hepsinin, üstelik her takım taraftarınca hazırlanmış farklı farklı skills videoları var.

    bence olmaz ama 12 aralık 2023 liglerin süresiz ertelenmesi olayı biraz ciddiye binerse bu kararın hangi kulüp için alındığı tartışmaları, ertelenen/ertelenmeyen maçlardan yola çıkılacak olan ligin dizaynı muhabbetleri, bu boku yiyenlerin alacağı/almayacağı cezalar üzerinden şekillenecek lobi muhabbetlerinin arasında bu rezilliğin esamesi okunmayacaktır.

    bu ülkede sulu derbi yaşandı ve hakem maçı iki kere iptal etmeye niyetlendiyse de soyunma odasından dönüp maçı bitirmek zorunda kaldı. kadıköy'de derbide maç başlamadan kafası yarılan hakem kafasına dikiş atılıp maça çıkmaya mecbur edildi.

    tribünden hakemin kafasına atlayan, sonra hıncını alamayıp bir de darp eden taraftar ertesi gün karakol çıkışında tezahüratlarla karşılandı. silahım yanımda olsa hakemi vururdum açıklaması yapan kulüp başkanına, osuruktan da olsa, yılın spor adamı ödülü verildi.

    bu olayın yaşandığı stadda bir ya da iki sene önce bir kişi maç bitimi yarım saha depar atıp bir futbolcuya ve hakeme uçan tekmeyle saldırmaya çalıştıktan sonra futbolcular tarafından uzaklaştırıldı. yanılmıyorsam doğru düzgün ceza bile verilmedi, verilmesi gerekenlere.

    görülüyor ki aradan geçen zamanda gerekli düzenleme bile yapılmamış.

    dönüp bir bakıyorum son 2-3 saate. daha atandıkları anda tüm seceresini döküp sorgulayan, hakemler için "orul orul orospu çocuğu" diye küfür icat eden, sonra da cezayla davayla ugraşmamak için bunu "operasyon çocuğu"na çeviren sosyal medya camiası "hay allah ya nasıl olur" diye yapmacık bir şaşırma içinde.

    2-3 haftadır bıkmadan usanmadan "düzeninizi saltanatınızı yıkacağız" başlıklı açıklamalarla hakemlere sallayan trabzonspor ilk özür açıklaması girenlerden olmuş, günah çıkarmak için.

    başkanının "bunları gördüğünüz yerde taciz edin" dediği için yediği hak mahrumiyeti cezası bitmemiş olan fenerbahçe bile yaşananları üzüntüyle takip ettiğini söyleyip olayın sorumlularını falan kınamış...

    hakikaten hay allah ya, neden ve nasıl böyle şeyler yaşandı ki bu ülkede?
App Store'dan indirin Google Play'den alın