• 283
    11 aralık 2013 galatasaray juventus maçından 10 yıl 1 gün sonra oynanacak olan maç. nam-ı değer 11.12.13. inanılmaz bir maç, inanılmaz bir destan galatasaray’ın bütün avrupa’da manşet olduğu belki de son gün.

    o günden bugüne 10 yıllık süreçte bu kadar ses getirecek bir iş ne yazık ki yapamadık. şampiyonlar liginde kötü sezonlar geçirdik, uefa’da çok kötü bir kadroyla çok zor bir gruptan lider çıktık ama yine de a sınıf bir takıma karşı bir hikaye yazamadık. bu sene kim ne derse desin şampiyonlar liginde gruptan çıkmak için en zor gruptayız. bayern münih gibi bu turnuvanın, city ile en büyük favorisi bunun yanına ligi geçen sene city ve arsenal’in ardından 3. bitirmiş kadrosunu korumuş üstüne 80 milyona hojlund ve amrabat gibi takviyeler yapmış manu.

    bu gruptan çıkma hayali kurduk ve oynadığımız 5 maçta da aslanlar gibi bir performans gösterdik. kuranın çekildiği gün son kopenhag maçını kazanırsak gruptan çıkıyoruzlu bir senaryoya getirdik. o gün kime sorsalar kabul ederdik şimdi bütün hikayemiz bir 90 dakikaya sıkıştı. ilk kopenhag maçında çok yoğun bir yarım saatin ardından 2-3 olması gereken maçta 1-0 geriye düşüp demoralize ol son anlarda beraberlikle çık. sonrasında old trafford’da gittili geldiler bir maç ve 3-2’lik bir galibiyet. içeride bayern’e 3xg ile darma duman edip yenilmek, deplasmanda bayern lobisinin hakemlerle elimizdeki bir puanı alması ve içeride manu’ya karşı 3-1 geri düşüp 3-3’lük geri dönüş.

    bizim danimarka’ya beraberliği cebe koyup gitmemiz gerekiyordu. normal şartlar altında bayern kendi evinde kopenhag’ı üçlemeliydi ama ilginç bir beraberlik aldılar ve bizim için cepte tek bir ihtimal bıraktılar. 17 mayıs 2000 için yapılan belgeselin başında dendiği gibi bu hikaye tek bir ihtimali olanların hikayesi. bütün şampiyonlar ligi hikayemiz geldi sıkıştı danimarka’da bundan 23 yıl önce uefa kupası kazandığımız stada sıkıştı, çıkarmamızı bekliyor. icardi bize bir şampiyonlar ligi maçı borcun var. zaha senin premier leauge’den buraya gelmenin sebebi yarın orada. kerem erzincan’dan buraya kadar gelen hikayenin bir şl 16’sı ve ilerisiyle taçlanmalı. muslera bu kopenhag ilk maçını kazanamadıysak belki de ihalenin büyüğü sana ait, bize yarın bir borcun var.

    win or ..

    bu hikayenin ikinci bir perdesi yok. yarın tek bir ihtimali olanların hikayesi yeniden yazılıyor. bayern evinde kopenhag’ı yenemeyerek ihtimalleri galatasarayca olacak seviyeye getirdi. onlarla olan hesabımızı da yarı finalde göreceğiz.

    allah yardımcınız olsun
App Store'dan indirin Google Play'den alın