• 550
    sene başından beri en iyi takım performanslarından birini izlediğimiz karşılaşma.

    önce olumlu gördüğüm birkaç noktadan bahsetmek istiyorum, barış alper yılmaz. ters ayaklı sol bekler bazen hücumda çok enteresan kapılar açabiliyor. alex ferguson'un kariyeri boyunca en fazla kullandığını sol bek denis ırwın'i anımsattı bana barış alper. fenerbahçe'de ümit özat bu şekilde sağ ayaklı olduğu halde sol bek oynardı, son zamanlarda hepimizin bildiği gibi ferdi var.

    okan buruk stili oyuncular artık kendini belli ediyor, barış alper fiziksel olarak kapı gibi maşallah. haliyle en büyük kriteri karşılıyor. bir sürü pozisyon alma hatası yaptı ama bunlar olacak, daha sol bekteki ilk maçı. bundan sonra sol bek oynar mı, başka yabancı sol bek mi alınır, oyuncu ve teknik heyetin gelecek planı nedir bilmiyorum.
    ama barış alper'in sol bek performansı bana keyif verdi. büyük ihtimalle denis ırwın'i anımsattığı için böyle hissettim.
    sol bek eğer sağ ayaklıysa, önünde solak bir sol kanat olursa daha fazla performans verecektir. ırwın'in en iyi zamanlarında önünde oynayan gigs gibi.
    çünkü zaman zaman düz ayakla yapılan kenar ortaları çok kolay şekilde rakibi açabiliyor.

    beni maça dair huzursuz eden tek şey, oyuna forvet üstüne forvet almaktı. mantığını anlayabiliyorum, rakip hücum ederken bizim takımın da hücumla karşılık vermesi için bu hamleler geldi. bunu ben şahsen daha garantici bir yolla denerdim, çünkü bakambu, icardi, halil, zaha, barış alper neredeyse 5 tane forvet var sahada, merkezde sergio+ kaan kaldı, pinpon gibi oyun gidip geliyor.
    halil'in ceza sahasına çevirdiği top, yusuf sarı'nın bizim kalede birebiriyle son buldu.

    özellikle sağ kanat ve sol kanada orta saha özellikli oyuncular tercih edilirse bu takım avrupa'da çok başka noktalara yürüyebilir. aksi halde bir noktada tıkanıp kalacağız.
    aston villa'yı biraz daha iyi incelemek gerekiyor, orada kiralık oyuncumuz var zaten. son dünya kupasından heybesine en fazla yenilik ekleyen teknik direktör unai emery olmuş, unai emery aslında alex ferguson'un klonu bir oyun oynatıyor.

    rica ediyorum devre arasında birden fazla merkez orta saha alalım ve bu orta sahaların bazıları da kanatlarda görev alabilecek özellikte olsun. merkezi ikili oyunda tutacak orta sahaya da ihtiyaç var, ama kanatlara da destek olacak oyuncular çok önemli.
    naçizane tavsiyem budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın