• 85
    futbolu gerçekten iyileştirmek ve geliştirmek isteyen, bu uğurda çalışacak insanlar olsaydı böylesine bir futbol ülkesinde inanılmaz rakamları konuşuyor olurduk. çok basit bir örnekle göstermek isterim.

    2011'de temeli atılan ve 2017'de bitirilen timsah arena'nın 2017 itibariyle maliyeti yaklaşık 500-600 milyon tl. 2017 tarihindeki dolar kuru 3.56 civarlarındaymış. yani 152 milyon dolar. bu bilgiyi cebimize koyalım.

    türkiye süper liginin yayın ihalesi ne kadar peki? 2.6 milyar tl. 89 milyon dolar.

    bursaspor'a 150 milyon dolarlık stat yaptırmak yerine verilen o parayı futbola yatırım yapabilirdiniz. bugün bakınca timsah arena'nın kimseye bir faydası yok, bursalılara bile.

    türkiye'de marka değerini arttıracak kişilerin bu işten tek anladığı şey stadyumlar yapayım, şekil olsun düşüncesidir. milyonlarca dolar akıtılan sahaların zeminleri ise mayın tarlasından hallice. çünkü önemli olan içi değil dışının fotoğraflarını slaytlarda göstermek, bakın biz bunu yaptık diyebilmekte.

    yani demem o ki burada süper ligin marka değeri acuna kalmış macuna kalmış hiç farketmez. yetkililerin gram umrunda olan bir şey değil bu. tff çok umursasaydı zaten bu altyapı meselesini ciddiye alır, gerektiğidne kulüplere yaptırım uygulardı.

    düşünün bugün türkiye'nin en iyi sol açığı kerem aktürkoğlu, ancak o bile babasının inadı sayesinde bir yerlere gelebilmiş. futbol altyapıları oyuncuları küstürmeye onları mobbinge uğratmaya çok müsait.
    çevrenizde amatörde-bölgeselde top oynamış birileri mutlaka vardır. bu insanlar potansiyeline erişemeden bu mobbingler sebebiyle futbolu bırakıyorlar.

    yetkililerin önce bu futbol altyapı ortamını temizlemesi ve güçlendirmesi gerekir. işte o zaman süper ligin marka değeri ve oyuncu değeri artar. o oyuncuları da avrupaya döviz karşılığında satarak ülkeye sıcak para sokmuş olursunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın