resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 3058
    dürüst olmak gerekirse avrupa’dan bir takımın menajeri olsam 15 milyon euro üstü vermeyeceğim stoperdir. öncelikle buraya bizim ne yazdığımızın gerçekten önemi yok, koskoca futbol kulüpleri onlarca yüzlerce datayı işleyip sonuca varıyor, özel olarak scoutlar yollayıp rapor yazdırıyorlar, köy kahvesinden hallice yorumların döndüğü sosyal medyada kimin ne yazdığına bakıp topçu almazlar. 20 veresi varsa verirler, veresi yoksa da istediğimiz kadar nelsson 25 milyon euro diyelim vermezler. dümdüz bir izleyiciyim, kim takar benim yazdığım yorumu.

    nelsson bana göre en başından beri tavanı 15 milyon olan bir stoperdi. bunun nedenleri kendimce çok basit. bir kere avrupa’nın elit liglerinde undersize stoper pek tercih edilmiyor. açık konuşayım eğer anormal hızlı değişse ben 1.85 stoperi merkeze koyarken tereddüt ederim. nelsson hızlı mı? pek değil hatta açıkta yakalanırsa hantal kalıyor. hem göreceli olarak kısa hem göreceli olarak ağır bir stopere 15 üstü para çıkmazdım. kim min jae örneği çok veriliyor ama kim min jae 1.90 boyunda ve tuhaf bir çabukluğu var. üst gövdesi geniş, sahada yer kaplıyor ama fiziğine göre de seri bir adam.

    stoper iyi oyun kurmalı, mental özellikleri, konsantrasyonu iyi olmalı falan bunlar çok doğru ama günün sonunda stoper için hayati faktör fizik yapısı. misal davinson sanchez’in fizik kapasitesi harikulade. davinson’a prime döneminde boşuna 42 milyon verilmedi.

    sacha boey’den 20-25 beklemek hakkımızdır eyvallah çünkü çocuğun fiziksel kapasitesi, mobil oyunu falan mis gibi. tam elit lig oyuncusu. lakin nelsson’u elit liglerde çok gafil avlarlar. nelsson’dan emin olsalardı danimarka pasaportlu genç topçuyu direkt alırlardı. demek ki bizim fiyat düşürmemiz lazım, bence mutlaka düşüreceğiz zaten aksi takdirde hasatı mundar edeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın