resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 9083
    fatih hoca ile birlikte varlığı kuşları “içimizden biri”, “camianın çocuğu” olmadan başarılı olunmuyormuş, biz de öyle yapalım psikolojisine iten teknik adam.

    alakası yok oysaki. doğru background olmadan kimse büyük takımlarda başarılı olamaz. şimdiye kadar başardıklarının ön mesajlarını geçmiş yıllarda çokça vermiş birisi kendisi. galatasaray’ın içinden çıkmış olması tesadüf değil tabi, taa 84’lerden kesintisiz aktarılarak gelen kültürü devam ettirecek bu yüzden de.

    kültür demişken atlamayalım. kültür kesintiye uğrayan bir şey değildir. var olan, büyüyen ve devam ettirilemezse yok olan ve sıfıra dönen bir şeydir. kültürü yok eden şeyler genelde sunidir, dışarıdan eklenen maddelerdir. özellikle fenerbahçe, çok matah olmasa da 2003 yılından beri kendi meşrebince inşa ettiği kadro istikrarı ve oyun anlayışı ile ilerleyen ve kendilerine 15 sezonda 13 kez ilk ikide bitirmek gibi önemli bir çıktı veren kulüp kültürünü ali koç ile birlikte yok etti. galatasaray ise dna’sına uyuşmayan her öğeyi er ya da geç metabolizmasından dışarı fırlattı.

    rakiplerin analiz edip göremediği, anlayamadığı gizli güç burada yatıyor, diye düşünüyorum. okan buruk da varoluşuyla ve yaptıklarıyla bunun bir tezahürü gibi. okan hoca mükemmel değil, oyuncular da değil, oyun anlayışı da değil. ama öyle veya böyle ortalama 2 yılda bir şampiyon yapan o mekanizma mükemmel işliyor. ortalamayı 1.5’a çekemiyorsak o da çokça iş bilmeyen yönetimlere denk gelmemizin bilançosudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın