• 23
    yeri geliyor ingiliz spikerli, yeri geliyor fransız spikerli yayınlardan maçları takip ediyorum. gerçekten hamasete çok da bulaşmadan anlatıyorlar maçları.
    bazen reddit gibi forumlarda yabancılar da spiker ve yorumcularını eşleştiriyorlar ama adamlar bizden bu konuda fersah fersah önde.

    en basitinden ilk yarıdaki mctominay’ın penaltı pozisyonunda spiker “bu pozisyon net penaltı, muhtemelen var çağıracak” diyor. türkiye’de bir spikerin şunu söyleyebilmesi imkansız. hal böyle olunca da hamaset hamaseti doğuruyor ve hemen tüm dünya bize karşı havalarına giriyoruz.

    yine aynı şekilde, geçenlerde bir başka ingiliz spikerin parçası olduğu bir belgesele denk gelmiştim. adamlar anlatacakları maça, yeri geliyor, bir hafta önceden hazırlanmaya başlıyorlar. bizimkiler daha futbolcuların adlarını telaffuz etmekten aciz kalıyor.

    aslına bakarsak, spikerlerin, yorumcuların bir görevleri de taraftarı eğitmek. daha kuralları bilmeyen, teamüllerden bihaber olan spikerlerimiz ve yorumcularımızın kendilerine faydası yok ki ortalama bir taraftarı eğitebilsinler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın