• 3183
    süper ligin marka değeri için zorla play-off getirmekle uğraşan kişilerce idare edilen kurum. kulüplerin çoğu istemediği halde bu play-off meselesiyle ilgili uzun süredir lobi yapılıyor belli ki. her fırsatta aynı hikâye gündeme geliyor.

    basketbol gibi yüksek skorlu, sürpriz olasılığı görece az olan bir spor olsa, mantığı anlayacağım. yok abicim işte futbolda bu. istisnai örneklerin hemen hepsinde ise takım sayısı az. takım sayısı 14’e inerse ancak o zaman biraz mantığı olur. normal sezonu kısaltır, güçleri denk takımları (ilk 4 şampiyonluk, ikinci 6 avrupa, son 4 alt lig ile play-out) ligin sonunda bir daha oynatırsın, puan farkları sabit kalmak koşuluyla tabi, o zaman da anlarım. herkes ortalama 34-35 maç yapmış olur, zorluk derecesi ve rekabet düz sezona göre 1-2 tık yükselmiş olur. bence buna da gerek yok da, neyse. ama bu süper zekâların yapacağını söyleyeyim,

    zaten iyice düşmüş ve düşmeye devam eden yayın gelirlerini 19 takıma böldürüp, 36 hafta lig oynatıp, bitiminde bir de bir de bunun hesap kitabını yapacaklar, puan farklarının n’inci dereceden kökünü alacaklar. normal sezonda 20 puan fark yemiş takıma şampiyonluk şansı verecekler, tam kafayı yemelik. koca sezonun emeğini 6 maça indirgeyip, orada da hakemle var oyunlarıyla (bir ara var hatalara epey engel olur gibiydi, şimdi onun da orospusu oldular) onla bunla kafalarına göre film çevirmece. uzun maratonda bir şekilde hakem hataları sönümlenebiliyor, ancak neredeyse sıfırdan başlatılan ve sezon yorgunluğuyla birleşince tansiyonu çok yüksek olan play-off’ların telâfisi çok zor oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın