resim
Lucas Sebastián Torreira di Pascua
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:28
Boy:1.66
Uyruk:Uruguay
  • 2955
    farklı bir yerden gireceğim. pres ve adam darlama konusunda mükemmele yakın olsa da 6 numara oynadığında defansın önünü çok iyi kapatamayıp savrulduğunu gördüğümüz oyuncu. kendisi kullanıldığı zaman yanına savunma anlamında alan kapatacak rebound alacak bir 6 numara ihtiyacı hasıl oluyor. berkan ve taylan geçen uefa döneminde rakibin sıfıra inip dışarı doğru çıkardığı toplarda mükemmele yakın alan kapatıyorlardı. dün bütün dışarı doğru çevrilen toplar manchesterlı oyunculara gitti. bence aşırı şanslıydık dün.

    velasıl kelam yanına savunmada 6 numara misal fernando alan kapatan ama hücumda 8 numara gibi destek verecek half space koşuları atabilecek bir oyuncu ile oynaması gerekiyor. böyle bir oyuncuyu nasıl buluruz bilemiyorum. dün misal mctominay aradığımız oyuncu profilinde maç oynadı ama uzaktan şut konusunda aşırı beceriksiz bir oyuncu ama dediğim half space koşuları ve defansta alan kapatma var kendisinde. berkan da mctominay'ın yakından da kaçıranı şeklinde oynuyor ve savunmada o da biraz savrulabiliyor kaan kadar alan dolduramıyor. ama tapusu bizde olduğu ve çok güzel bir yerli yedek olduğu için berkan kesinlikle geri çağrılmalı. daha iyi yedek transfer bulamayız.

    torriera'nın yanına sergio da kerem de çok statik kaldıkları ve farklı bir oyunun oyuncuları oldukları (terimball falan olabilir) bence maaşlarından çıkabildiğimiz kadar çıkmalıyız.

    zaten torreira'nın farklı ve özgün bir oyuncu oluşundan dolayı arsenal ve uruguay'da oynayamadı. farklı bir yapı gerektirdiği için hocalar kolay tercihlere döndüler. umarım erden timur ve okan buruk torreira'nın yanına transferde son 3 transfer döneminde yaptıkları hataları tekrarlamazlar. vecino'da aranılan oyuncu değildi. misal lemina daha uygun ama o da savunmada tam alanı kapatamaz gibi duruyor.

    bunların hiçbiri torreira'nın defosu değil yaptığı mükemmele yakın işler var savunmadan doğru paslarla çıkmak, doğru presi yapabilmek gerekli sertliği orta sahada hissetirmek gibi yapamadığı şeylerde var. partneri yapamadığı şeyleri daha iyi yapabilen bir oyuncu olmalı.

    (bkz: 29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın