resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1934
    29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçında skoru 1-3'e getiren goldeki pozisyonun başlangıcında rakibin golü hazırlayan bek ve kanat oyuncularına çok yakın mesafede olmasına rağmen koşusunu anlamsızca keserek pozisyonu izleyen ve ani atakta sol tarafımızdan ikiye bir yakalanarak çok basit bir gol yememize sebebiyet veren oyuncumuz.

    meziyetlerinin herkes farkında, hepimiz zaha'yı premier ligde izledik fakat gözüme çok batan bir özelliği bu tarz pozisyonlardaki durumu. crystal palace gibi bir takımda kariyerinin tamamına yakınını geçirmiş olmanın getirdiği bir refleks midir bilmiyorum fakat arkasında 7 tane çakılı oyuncuyla oynamadığının, birlikte kanadı paylaştığı bekin angelino olduğunun bilinciyle oynamalı.

    haricinde de yer yer oyunun içinde olsa da maçın son 15 dakikasına kadar pek oyunun içerisinde yoktu. fakat zaha gibi bir oyuncu sahada olduğu her an rakip kaleye tehlike demek. girdiği 2 pozisyonla hiç ortada yokken galibiyet golünü atıp kahraman olabilirdi.

    kariyeri bakımından dominant oyuna ve sürekli yüksek stresli maç yapmaya alışması için bence hala daha bir süre bekleyeceğiz. ama beklediğimize değecektir. çok kıymetli bir oyuncu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın