resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 8991
    (bkz: 29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçı)

    gerçek futbolu fm oyunu ile karıştıranlar tarafından devamlı eleştiriliyor. bu başlıkta okanı övdüğüm onlarca entry vardır. üşenmeyenler bakabilir. bu maç özelinde benim de bir iki eleştirim olacak.

    şimdi hocam sana akıl vermek ya da hesap sormak için söylemiyorum. benim şahsi fikirlerim bunlar.

    ilk 11 tercihinde bence tek hatası ndombele yerine nellson ile başlamalıydı. davinson yok ama kaanı stopere çektiğinde hem orta sahayı hem de savunmayı bozuyorsun. ndombeleyi kazanmak istiyorsun bunu görüyorum ama o maç bu maç değil. telafisi yok. fizik olarak hazır olmayan bir oyuncuyu böylesine riskli bir maçta şans vermenin yanlış olduğu düşüncesindeyim. harici ilk 11 tercihi bence kusursuzdu. yani kerem’i kesmesi çok doğal çünkü çok kötü oynuyor. bakın bu maçta bir gol attı tamam ama 1 doğru 3 yanlış yapıyor. bir standartı yok ne yazık ki.

    bence oyuncu değişikliklerinde net hatalar var. birincisi abdülkerimden sol bek olmaz. hem çocuğu düşürüyorsun hem de istemiyor zaten orada oynamak. neden bu ısrar. barış alperi sol beke koy yemin ederim daha mantıklı ve hepsinden de iyi oynar. mertensi çıkarması doğruydu. ama zaha’yı çıkarması bence çok büyük hataydı. fizik olarak düşmedi. çıkmadan önce temposunu yakaladı ve 2 tane pozisyona girip şut attı. gol geliyor gibiydi. ziyech’i çıkarmanı bir nebze anlayabilirim yoruldu dersin ve dinamizm katmak için barış’ı aldın buna eyvallah fakat en büyük eleştirim de icardi konusunda…

    sayın hocam icardi’nin sözleşmesinde oyundan asla çıkamaz diye bir madde var da biz mi bilmiyoruz. fizik olarak inanılmaz kötü ve neredeyse 1 aydır fln bizi sahada eksik oynatıyor gibi. canımız ciğerimiz ama arada es vermek gerekiyor. her maç 90 dk oynayamaz ki oynayamıyor da. pas geldi gelmedi buna girmiyorum. gelse atar mı evet atar ama topsuz oyunda neredeyse hiç yok takımdan çok kopuk. çıkar oyundan al bakambu’yu ileri üçlüyü hızlı ve dinamik yap. 70’te kesinlikle çıkması gerekiyordu. kimse farkında değil ama icardi’nin performansı 1 aydır çok kötü. bu iş bence sana eksi yazıyor. kimsenin dokunulmazlığı yok. kötü oynuyorsa çıkar arkadaki oyuncuyu dene şans ver. bu şekilde bakambu senin forma adaletine nasıl güvenecek.

    sana kesinlikle çok güveniyoruz hocam fakat kötü performansa bu kadar tahammül etmek bu takıma zarar verir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın