• 194
    bizim adımıza birden fazla denklemi içinde barındıran kritik karşılaşma.

    davinson sanchez'in olmayışıyla birlikte oyun anlayışımızla, sahada yapmak istediklerimiz arasında engeller oluşabilir.

    ben abdülkerim bardakcı'nın yanında -ki onun da durumu çok net değilmiş- victor nelsson'un oynamasını bekliyorum. bu sezona formsuz başlamış olsa da geçen sene kazanılan şampiyonlukta önemli pay sahibiydi. ve onu yüksek bonservis bedellerine satmayı hedefliyorduk. hem apo ile uyumu hem de forma savaşına girmesi açısından bu maçta oynamalı.

    yeni sezonla birlikte geçen sezon yaptığımız ön alan presini bu sezon sanchez ile birlikte çok daha iyi hale getirdik. sanchez'in varlığı takımı ileri taşıyor. adamda yok yok. nelsson onun yapabildiklerini yapamayacağı için daha derinde pozisyon alıyor. bu da hocanın aslında istemediği bir durum. ilk maçta bile rasmus hojlund'u tutamamıştık. nelsson ona nasıl cevap verebilir bilmiyorum. bu durumda lucas torreira ön alan presine ne kadar katılabilir. onun da en önemli özelliği bu. kaan yine orada libero görevinde kalacaktır.

    bir diğer tercih de dries mertens ve kerem aktürkoğlu. mertens hem formda hem de ön alan presi konusunda çok zeki bir futbolcu. onun varlığı hücum oyuncularına pozisyon hazırlama konusunda büyük avantaj sağlıyor. gerçekten çok zeki bir futbolcu.

    ancak kerem de çabukluğu ve dinamizmiyle fark yaratabilecek durumda. evet maalesef formsuz. kerem oynarsa barış alper yılmaz etkisiz kalıyor. barış mertens ya da hakim ziyech gibi zeki oyuncularla oynarsa etkili olabiliyor.

    benim tüm bu denklemi okan hocanın çözeceğine dair inancım tam. maçı da kazanacağız!

    (bkz: bugün günlerden galatasaray)
App Store'dan indirin Google Play'den alın