• 190
    ilk manchester ve ilk bayern maçının aksine ikinci bayern maçı gibi daha olgun bir oyun oynamaya çalışacağımızı düşünüyorum. ten hag zaten takımı dominant oynarken kontra stili hücum bulmaya çalışan bir hoca. aynı intihar presini tekrar denemeyiz, zaten çok bozmalık bir oyun oynamıyorlar şu an.

    victor nelsson'un oynayacak olması (eğer içeride bilmediğimiz problemlerden dolayı stoperde kaan oynamayacaksa) bence bizim için pozitif. nelsson "tek santraforu sindirme" görevi verildiğinde yıldızlaşan bir futbolcu: ciro immobile'sinden andreas cornelius'una, hatta dünya kupasında olivier giroud'yu bile oyundan tamamen düşürdüğünü gördük. bu maçta oynayacak gibi duran rasmus höjlund görevi kendisinde olacaktır.

    galatasaray geçen sene savunma hattı çok sağlam bir takım iken sezon başı angelino'nun savunma disiplinini dağıtması, ardından davinson ile hücum hattını ileri çekmemiz sonucu aynı disiplini gösteremedi. o kadar ki hem geçen sene nelsson'un oynadığı futbolu, hem de şampiyonluğa müthiş bir savunma ile gittiğimizi unuttuk. kazımcan karataş çok formsuz olsa da geçen seneki dörtlüyü korumak için kazımcan-bardakçı-nelsson-boey olarak çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.

    şunu da unutmamak lazım, manchester united büyük ihtimalle zaha'nın dalot'ya yaptıklarından sonra sağ beke wan-bissaka ile başlayacaktır. sağ kanatta da antony, pellistri, mejbri, kim olursa çok zayıf kalacak. hücumlar sol kanat ve merkezden yoğunlaşacaktır.

    10 numarada mertens ile başlama ihtimalimiz bence çok yüksek. sağ kanatta kimin olacağı büyük soru: bence opsiyonlar sırasıyla ziyech, barış alper, tete, ve ters ayaklı kerem. seçilen oyuncu oyun tarzımızı belirleyecektir. bence solda genç ve disiplinsiz garnacho ve soldan baskı planı varken ideal oyuncu barış alper, ama bayern maçı gibi ziyech ile başlarsak şaşırmam.

    orta sahada ne yapacağımızı da merak ediyorum. bruno fernandes çok formda, fakat beni en çok korkutan futbolcu scott mctominay olabilir. fizikli ve çok beklenmedik hücum katkısı olabilen bir futbolcu. benim tahminim temkinli kalıp kaan ayhan ile fizik tehditini sindireceğimiz yönünde olsa da mainoo-mctominay-fernandes orta sahası paramparça olmaya da müsait. aslında tam tanguy ndombele riskini alıp aşırı agresif müdahaleleri vücut çalımı ile geçip topu ileri taşıyarak yıldız olacağı maç.

    kazanırsak manchester united'ı şampiyonlar ligi'nden biz eliyoruz. kaybedersek bile ikincilik şansımız gayet olasılıklar arasında. dünya bitti stresinden uzak, ama kazanırsak hem ismimizi tekrar duyuracağımız, hem de şampiyonlar ligi'nde devam etmeye bir adım daha yaklaşacağımız eşleşme.

    ***

    10 aralık 2013 galatasaray juventus maçı (10-11 aralık demek daha doğru olur) sonrası çıktığımız en büyük maçlardan biri, ve yine istanbul'da hava muhalefeti. hava manchester havası.

    manchester ibnesi kolla kendini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın