resim
Lamine Diack
Takım:Colorado
Mevki:Ön Libero
Yaş:23
Boy:1.86
Uyruk:Senegal
  • 55
    murat ağırel bugünkü yazısında lamine diack transferini fenerbahçeli yöneticiye (kim olduğu belli değil) sormuş. lütfen okuyun, bu transfere benzer örnek olarak mergim berisha transferini vermişler. resmen dalga geçer gibi anlatmışlar. üstüne twitter'daki fenerbahçe sayfaları şeffaf bir biçimde kendilerini akladıklarını iddia ediyor. tam bir komedi.

    --- alıntı ---

    `-lamine diack, tuzlaspor’dan alındıktan ne kadar süre sonra ankaragücü’ne satıldı ve ankaragücü bu transfer için ne kadar ödedi?`

    tuzlaspor ile 14 temmuz 2022 tarihinde sözleşme yapıldı. 25 temmuz 2022 tarihinde de ankaragücü ile sözleşme yapıldı. ankaragücü bu transfer için 350 bin avro ödedi.

    `-yani 11 gün. peki, neden alındı neden satıldı?`

    futbolcuyu hoca istemedi.

    `-aynı futbolcunun iki ardışık transferinin 16 haftalık bir süre içinde gerçekleşmesi durumunda, bu transfer köprü transfer olmuyor mu?`

    köprü transfere konu olabilir ancak köprü transfer olması için sadece 16 haftalık süre içerisinde yapılması yeterli değildir. bir transferin köprü transfer olabilmesi için taraflardan birinin veya bir kaçının usule aykırı bir kazanım elde etmesi gerekmektedir. (vergi veya yetiştirme bedeli ile ihlal gibi örnekler.) tuzlaspor kulübü alt ligde fenerbahçe üst ligde, fenerbahçe’nin sattığı takım da fenerbahçe ile aynı üst ligde oynuyor. yani alt kategoriden üst kategoriye alınıyor, yine üst kategorideki kulübe veriliyor. tuzlaspor lamine diack’ı transfer ettikten sonra 34 maçta oynatıyor. tuzlaspor alt lig takımı. biz alıyoruz ve aynı ligdeki başka takıma satıyoruz. burada ihlal söz konusu değil.

    `-peki başka örnek var mı bu şekilde?`

    elbette var. kendi futbolcumuz var: mergim berisha. futbolcu 2 temmuz’da augsburg’a 4 milyon avro’ya transfer oldu. 30 ağustos’ta hoffenheim’a 14 milyon avro’ya satıldı.

    --- alıntı ---

    https://www.cumhuriyet.com.tr/...4900#google_vignette
App Store'dan indirin Google Play'den alın