resim
Jérémy Doku
Takım:Man City
Mevki:Sol Kanat
Yaş:21
Boy:1.73
Uyruk:Belçika
  • 20
    (bkz: 25 kasım 2023 manchester city liverpool maçı)

    göz boyayan oyuncu. çalım atması göze hoş geliyor ama maçta sürekli sahanın enine çalım attı. bu tip çalımın takıma faydasının olmasının tek yolu enine çalımdan sonra hat kıran derin top oynamak ama bu kardeşimiz onu yapmıyor. enine bir çalım atıyor sonra ikinciyi deniyor, o da başarılı olursa yana oynuyor ancak. doku maçta sadece 2 defa tehlike yaratan dikine çalım attı. ilkinde çıkarttığı topu kale ağzından gol yapamadılar, ikincisinde de liverpool savunması tehlikeden dolayı city'liden önce müdahale edip topu kornere vurdu.

    isco'nun real madrid serüveni çok fazla işe yaramayan ve oyunu yavaşlatan enine çalım attığı için bitti. kaldı ki isco enine çalımdan sonra derin top atabiliyordu. doku'da o da yok.

    bir de hızlı oynamayıp inatla önüne savunmacı gelmesini beklemesi var. hızlı hücumları mahvetti bunu yaparak. 90. dakikada ceza sahasında boş durumda topla buluştu, önüne savunmacının gelmesini bekledi çalım atmak için. erken oynayıp pas verse belki gol olabilirdi. aynı şekilde uzatmalarda ceza sahası içinde top önüne düştü, karşısında savunmacı olmadığı için şut çekmeyi akıl edemeyip dandik bir yan pas attı.

    city'nin attığı golde topun ayağına hiç değmemiş olması tesadüf değil. ake, topu savunmacıdan kurtardığı gibi haaland'a dikine oynadı. doku olsaydı ake'nin yerine, topu kurtardığında savunmacının tekrar önüne gelmesini bekleyip çalım deneyecekti. mesela bugün rakip takımdaki salah en fazla önündeki savunmacıyı geçip dikine pas atıyor. salah bilmiyor mu sürekli enine çalım atmayı?

    ileride guardiola oyuncuyu geliştirip bu huylarını törpüleyebilir, sonuçta adam sterling'i topçu yapmış kişi ama şu an için doku'nun durumu bu.

    edit: yanlış maçı seçmişim bkz'den.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın