• 4
    ingiliz geleneğine uygun olarak yerel saatle 12:30'da başlayacak maç.

    ayrıca belirtmekte fayda var ki premier lig son iki sezondur uluslararası yayıncılardan yerel yayıncaya göre daha fazla para kazanıyor, bu pasta payının çoğunu da uzak doğu yayıncıları elinde tutuyor, al sana gündüz maçı için başka bir sebep. ingilliz aileler için de yine geleneklere bağlı olarak kahvaltı sonrası maç izleme keyfi bu maçla tekrar yaşanacak.

    gündüz maçı bir ingiliz kültürüdür, tıpkı sıkı sıkıya bağlı oldukları forma kültürü, tek topla maç oynatma alışkanlığı gibi ligi özel kılıp ayırt edici hale getiren geçmişten gelme olgulardır. ayrıca kırıcı olmak istemiyorum fakat söylemeden de edemeyeceğim, gündüz maçı güzeldir beyler cumartesi geceniz piç olmaz, bizim gibi ekonomisi batık ülkelerde sosyalleşme kültürü lüks olduğundan hafta sonu geceleri evde oturup maç izlemekten ibaret hale dönüştü. ingiliz maçtan sonra çıkar sporunu yapar, eve döner duşunu alır, akşam da mekanlarda takılıp bir sterline aldığı birasını keyifle yudumlayarak sosyalleşir, eğlenir, hafta içi işten üstüne binen yorgunluğu atar.

    kültürel farklılıklarımız çok derin, temel sebebi de ne yazıktır ki yıllardır süre gelen ekonomik uçurum, evine ekmeği zor götüren toplumdan birilerinin çıkıp "cumartesi akşamına koyun şu maçı, evde oturup çekirdek çıtlarken izleyelim" demesini anlayışla karşılıyorum, fakat dünya ne yazık ki bizim buralarda döndüğünden çok daha hızlı dönüyor batıda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın