resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 2450
    her şeyi bir kenara bırakalım, apokerim 26 yaşına kadar hep alt kümelerde futbol oynamış.
    2021-2022 sezonunu konyaspor'da tamamladı. sonrası zaten hepimizin malumu. 28 yaşında geldiği galatasaray'da gözümüzün pasını silen bir performans ortaya koyuyor.

    burada iki şeye dikkat çekmek lazım;

    birincisi taraftar olarak oyuncular hakkında çok sabırsız olduğumuz.
    emin bayram henüz 20 yaşında mesela. barış alper 23, kerem 25 yaşında. bu oyuncular belki de henüz oyun olarak olgunlaşmamış isimler ama erken yaşta üst düzey futbol oynamaya başladıkları için prime dönemlerinde oyunlarını daha da geliştirmiş olacaklar.

    ikincisi ise alt liglerde kerem gibi, abdülkerim gibi onlarca oyuncu var. bunları görmek, bulmak için neden kaynak yaratmıyoruz ki? hayır bir de türkiye'de bu işi gerekirse gönüllü yapacak onlarca kişi bulabilirsin.

    fransa 68 milyon, almanya 80 milyon nüfus ile dünya futboluna onlarca oyuncu servis ediyor. turnuvalara ambargo koyan hırvatistan'ın nüfusu 4 milyon. 85 milyonluk ülkede nasıl bu kadar futbolcu kıtlığı olabilir anlamak güç.
    85 milyon insan arasında 1 tane sol bek yok mesela. iyi kaleci sayısını saysan bir elin parmaklarını geçmez.

    ingiltere'de futbol deneme günleri oluyor. belli yaş gruplarındaki genç oyuncular denemelerde maç oynayarak kendilerini büyük kulüplere gösterme fırsatı sunuyor. büyük kulüpler de scoutları ile maçları izliyor. şu organizasyonu her 6 ayda 1 yapıp, 2-3 oyuncu bile kazandırsak türk futboluna yeterli olur.
    kimseye bir maliyeti de olmaz, olan maliyeti de sponsorlar ile çok rahat çıkartırsın.
    neden yapılmadığına dair hiçbir fikrim yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın