resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7206
    sadece kendisine ve zamanında arda turan'a yapılanlara bakarak türkiye'nin en temel problemlerine dair kuvvetli analizler yapabileceğiniz çok kıymetli oyuncumuz.

    arda turan müthiş bir yetenekti, zorlu koşullarda büyümüş sivri bir karakterdi. o dönemin berbat koşullarında kurulan takımların yeteneğiyle parlayan yıldızı oldu. gerçeği söylemek gerekirse pek hareketli bir saha dışı hayatı vardı. arda'yı saha içiyle vuramayanlar saha dışı yaşamıyla vurdular. gencecik bir çocuk, televizyon maymunlarının ağzında duvardan duvara vuruldu. bir ilişkisi olduğu dönemde, hala televizyonlarda arz-ı endam eden bir medya maymunu, arda hakkında ''aşırı seks yapmaktan sakatlanıyor'' diyecek gücü kendinde buldu. türk insanı, bir yıldızını ve kendi evladını yedi. o yıldız daha sonraları ispanyol futbolunun bir dönemine damga vurdu. o dönemde yaptığı hatalara ise hiç girmeye gerek yok, kendisi bunun ceremesini çekti ve hala çekiyor.

    kerem müthiş bir yetenek. futbolculuk kariyerini altyapıda bırakma noktasına kadar getirilmiş, zorlu bir geçmişten tırnaklarıyla kazıya kazıya üçüncü lig seviyesinden kendisini galatasaray'a kadar çıkartmış bir yetenek. galatasaray'a geldiğinde de gelişimi durmamış, sürekli ivmelenerek önce ilk 11'e, sonra takımı kümede tutmaya, avrupa'da galibiyetler ve turlar aldırmaya, şampiyon takımın asist kralı olmaya, yıldızlar karmasının vazgeçilmezi olmaya kadar getirmiş inatçılığı saha içinde kendisiyle olan bir karakter.

    saha içinde ve dışında kerem'in pek bir açığını uzun bir süre bulamadı kimse. önce fiziken yetersizdi, sonra pasları iyi değildi, sonra çalım atamıyordu fakat kerem her gün üstüne koyarak tek tek açıklarını kapattı. saha dışında ise hakkında bir tane dahi magazin haberi çıkmamıştı. saha içinde ilk sendelemesinde kendisine tekmeyi hep türk insanı ve başta galatasaraylılar attı. yabancı oyunculara 1 söylenmeyen kerem için 10 söylendi. arda'yı magazin haberleriyle vuran medya maymunları, kerem'i vuracak magazin bulamayınca dua etmesiyle vurdular. ve yine türk insanı, kendi evladını ve bir yıldızı lokma lokma yemenin peşinde.

    ülkemizin ve insanımızın en büyük problemi bu. bu problemin futbolda yansıması da yabancının her zaman el üstünde tutulması. beni sakın yabancı sınırı savunan değişik tiplerle kıyaslamayın. futbolcunun yerlisi yabancısı olmaz. fakat türkiye'de yazılı ve görsel medyanın ardından sosyal medya çağı ile birlikte zirveye ulaşmış bir aşağılık kompleksi var. bu aşağılık kompleksinin tezahürü budur. beni kimse bir yabancı oyuncunun kerem aktürkoğlu'nun 3.5 senede yaptıklarını ve yaşadığı gelişimi yaşadığında galatasaray efsaneleri listesine taraftarlarca en tepeden yazılmayacağına ikna edemez.

    kerem aktürkoğlu üvey evlattır. hep üvey evlat muamelesi görmüştür. galatasaray'da geçirdiği 3.5 senede ben zannetmiyorum ki kafasını yastığa güven içinde ve rahat koyduğu bir gün olsun. fakat şahsen ben hep arkasındayım ve en iyi dileklerimi yolluyorum. kendisi benim listemde tam anlamıyla bir galatasaray efsanesidir. hiçbir zaman o muameleyi görmese bile galatasaray tarihinde efsane diye anılan tüm yabancıları sıralasak kerem kadar etkiyi vermiş iki elin parmağını geçecek oyuncu yoktur. kendisi de insan, özellikle son dönemde ilk kez mental anlamda yorgun olduğunu hissettiriyor. umarım hep yaptığı gibi bu dönemden de daha güçlü çıkmayı başarabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın