resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 2974
    kadro planlamasının önemini gösteren oyuncumuz. limitli bir bütçeniz varsa nelsson'u 10'a satmak da, yeri geldiğinde 20'ye bile satmamak da doğru karar olabilir. önemli olan planlama.

    mesela, zaha'yı izlerken keyif alıyorum. ancak, belki de son 10 senenin en iyi sol kanat oyununu ortaya koyan kerem varken zaha'nın bu takıma gelmesi planlama olarak sorunludur. bu zaha'nın ortaya koyduğu başarıdan bağımsız bir gerçektir hatta. biraz burak yılmaz gol rekorları kırarken drogba'yı getirmemize benzetiyorum. drogba ve sneijder'i oynatmak için fatih hocanın baklava 4-4-2'den taviz vermesi ve pres oyununu kesmesi gerekmişti. önde basan takım olmaktan çok daha kompakt oynayan, yıldızlarıyla gole giden bir galatasaray'a evrilmiştik. çok güzel anılar da biriktirdik ama planlama açısından bakarsak fatih hoca drogba-sneijder ikilisini aynı anda istemezdi (istemedi de).

    bu sezon başında da limitli bütçemiz varken parayı güçlü olduğumuz mevkilere gömdük; stoper, sol açık, sağ açık gibi... şimdi de taraftarda nelsson 10 mu eder yoksa 20 mi eder tartışmaları oluşuyor. burada görev okan buruk'ta. abdülkerim'in sol bek denemeleri hocanın nelsson'a yer açmaya çalıştığını gösteriyor. işler, işlemez, orası başka. ama yedeklerimiz olan bakambu, tete, nelsson, mertens, sergio gibi isimler süper ligde başka bir takımda olsalar o takımı şampiyonluğa oynatırlar. hatta bu 5 oyuncunun maaş bütçesi tsl'de ilk 5'e girer. kopenhag'la yarışır.
    demek ki bizim de devre arasında biraz bu kadro mühendisliğine kafa yorup, bu yedeklerin bazılarından çıkıp zayıf olduğumuz mevkileri güçlendirmeye harcamamız lazım.

    eğer yerine iyi bir 8 numara transferi yapabileceksek nelsson'un satış değeri 10 milyon euro olsa da başarıdır. eğer yerine transfer yapamayacaksak yedekte oturması bile daha doğru bir karar olabilir. kadro planlaması fiyatlardan çok çok daha önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın