resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7179
    bu sezon çıktığı 21 maçta 5 gol 6 asist ile oynayan futbolcumuz. yani icardi'den sonra gole en çok katkı yapan futbolcumuz. geçen senenin de asist kralı. icardi'ye sorsalar muhtemelen yanında oynamasını isteyeceği ilk isim. bu işin skor kısmı.

    takımda kerem kadar sorumluluk alarak topla doğru düzgün dikine gidebilen kimse yok. dribbling ustası zaha'dan bile kat ve kat fazla dribbling yapıyor. ziyech'in ise daha dribbling yaptığını göremedik. yani topu tehlikeli bölgeye en çok götüren futbolcu yine kerem. bu kadar deneme yapıp kaptırınca göze batıyor. ama o olmasa el gülüm ver gülüm futbolu izleriz iyice.kerem ise sürekli zorluyor.

    bu sene özellikle hedef maçlarda ileride ciddi baskı yapmaya çalışıyoruz. geçen sene böyle değildi. kerem bu baskının en büyük çarkı. kimse onun yaptığı kadar baskı yapamıyor. bayern maçında 65.dakikada bitti ama o ana kadar topsuz oyununda inanılmaz efor sarf etmişti. şimdi o bölgede ziyech olsun diyenler çıktı. bırakın baskı yapmayı, adam ayakta duramıyor, sadece orada dikilip pas atsın gibi bir lüksümüz de bulunmuyor böyle maçlarda.

    en basit tabirle efor demek güç kaybı demektir. güç kaybı yaşadığınızda vücudunuza ve ayaklarınıza olan hakimiyetinizi istediğiniz ölçüde sağlayamazsınız.bu da son vuruşlarınıza yansır. kerem tabi ki bitiriciliği çok iyi bir oyuncu değil. hiçbir zaman da olmadı ama sürekli bu özelliğini geliştirmeye çalışıyor. geçen sezon frikikten dahi golü var. bu sene ise bu anlamda düşüş yaşıyor. hem yeni pozisyonu, hem de üzerindeki baskı bu düşüşte büyük etmen. yine de denemekten vazgeçmiyor. kötü olduğu gün bile sahada takımı dinamikleştiren bir kerem var. oraya ziyech ya da mertensi koyarsanız bunu da kaybedersiniz.

    evet yeri 10 numara değil, zorlamaya da gerek yok. transfer döneminde oraya iyi bir oyuncu alınıp kerem'in tekrar sola geçmesi lazım. bu süreye kadar ise keremi destekleyip en azından motivasyonunu düşürmemek gerek.

    kerem bu takımın en değerli oyuncularından biri. üstelik yerli kontenjanında. geçen sene şampiyonluğun mimarlarından. icardi için sahada adeta bir wingman. dünkü maç entrylerinde hiçbir şey yapmadan sadece 2 tane derin top atan ziyech övülürken, kerem bir hayli eleştirilmiş. yerinde eleştiri bize kazandırır, ama gereksiz ve topuzu kaçırılan eleştiriler bize ve oyuncumuza zarar verir. kerem'e karşı biraz daha hoşgörülü ve sabırlı olmamız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın