• 681
    yılda bir-iki tane gerçekten kötü olup yakalanıp yenildiğimiz maçlardan bu yıl olanı. .

    evet, hakem kötüydü ve 2 penaltı verilmedi. bu zaten beklediğimiz bir şeydi. gri olan hiçbir pozisyonu vermeyecekleri bir düzenek vardı sahada. vermediler de.

    volkan demirel ve hatayapor da bekleneni yaptı. şehre sempati besle, fener kuklası bu takıma asla. ama dünkü maç itibariyle çirkef ve sert oynamadılar. uyuttular ve taktiklerini iyi uyguladılar. dün, başta teknik ekip olmak üzere herşey kötüydü galatasarayda. iyi olsaydık, duman ederdik. öne geçmemize bakardı dağılmaları.

    dünkü maça, bol rotasyonla çıkıp 3-0 kaybetmek, şu dünkü tablodan daha iyiydi. çünkü as kadroyu zayıf gösterip galatasaray’ı yenme şablonunu açık ettiniz. yenilmez takım güveninii sarsıp gelecek rakiplere cesaret verdiniz. galatasaray’ın 30 kişilik geniş kadrosunda gençlerde dahil her oyuncu hatayspor’a karşı oynayacak kalibrede olmalı. böyle değilse, zaten bu işte bir yanlışlık var. teknik ekibin, hatayspor’a iyi çalışıp rotasyonlu takıma bunu çalıştıracağına, aynen şablonu değiştirmeden oynatması hata idi. isim isim girmiyorum, herkes yazmış zaten. net türk işi tembellik, gevşeklik ve umursamazlık. evet bayern maçı 3 gün önceydi fakat öncesinde rotasyonlu yedek kadroya hataysporun çalıştıracak zaman vardı. çıkan kadro yanlıştı, değişikliklerin zamanı ve seçimleri yanlıştı, taktik yanlıştı. belli ki bayern maçından sonra kontağı kapatmışlar.

    dün yüzümüze vuran diğer konu kötü bir transfer sezonu geçirdiğimiz oldu. gidenlerin toplam katkısı, gelenlerin toplam katkısından fazla olduğu ortaya çıktı. arapların transfer piyasasını manasız yükselttiği bir yılda, göz düşmüş yıldız ve fırsat transferleri yapıldı. oysaki madem öyle, ağırlıklı scout transferi yapılmalıydı. takım ve enerjisini ruhunu destekleyen gençler yollanıp (kendileri de istediler) bazıları ruhsuz, bazıları bitik şöhretler alındı. rodriguez ve zaha isabetliydi, fakat onlarda kerem ve nelson’u bozdu. şimdi görüyoruz ki, sadece rodriguez ve zaha alınıp, gençler elde tutulup scout transferleri olsa daha iyi olurdu. başarılı takım, arma ruhunu koruyarak yavaş yavaş kademe kademe oluşturulur, bir sezonda birden parayı verip satın alarak oluşmaz. çok takdir ettiğim ve desteklediğim erden timur’dan bu müttehait refleksini bir an evvel bırakıp, galatasaray prensiplerine geri dönmesni rica ederim. bu birden satın alarak kalite yükseltme, betonla oluyor ama hammadedi karmaşık insan olan futbolcu ile olmuyor ne yazık ki. iyi niyetle, çok çalışarak ve fedakarlık yaparak birden seviye atlatmak istedi ama öngörüsü yanlıştı.gelen pahalı oyuncuların rakamsal büyüklüğü ile takıma katkı seviyesi aynı olmadı, olmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın