resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7126
    1) türkiye'de en az üç yerli oynatma zorunluluğu vardır.
    2) takımında ismin önemi yok, son iki sezonda lig maçlarında 10 gol 5 asist ve 9 gol 11 asist üretmiş bir sol kanat oyuncusu vardır.
    3) takımında bu sol kanat oyuncusu hariç kadroda düzenli olarak oynattığın bir tane yerli stoper vardır.

    2023 yazı başı elimizde bu veriler vardı. bunlar tamamen nesnel bilgiler. herhangi bir yorum yok. şimdi bu durumda yeni kadronu oluştururken yapabileceğin iki şey var.

    birincisi bu sol kanat oyuncusu yerine yabancı alacaksın. ancak bu sol kanat oyuncusu yerine on bire yazabileceğin başka yerli oyuncular bulacaksın. yaptın mı? hayır.

    ikincisi bu sol kanat oyuncusunu yerinde bırakacaksın. yıldız yabancı oyuncu transferlerini başka mevkilere yapacaksın. yaptın mı? hayır.

    tüm bunların dışında senin elinde zaten oynattığın iki yerli topçu var. sen üçüncüyü arayacağına gittin elindeki ikiliden birini de bozdun mu? bozdun.

    kısacası ne yaptın? kadro planlamasını yanlış yaptın kardeşim. madem kerem'in yerini yabancı ile dolduracaktın, o zaman iki tane kaliteli yerli oyuncu çekecektin takıma ve kimse 10 numarada kerem'i izlemek zorunda kalmayacaktı. sen hem işleyen parçayı bozuyorsun hem de yerini doldurmuyorsun.

    davinson yerine yerli stoper al, boey'u sat yerli sağ bek al, torreira'yı sat yerli orta saha al, icardi'yi sat yerli forvet al. bunları yap da kerem oynamasın, zaha ile ziyech oynasın. lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın