resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7157
    takımımızın en önemli oyuncularından biridir.

    mevkisi sol kanattır. bu zamana kadar sol kanat oynadı. yani çizgide rahat eden ve skor yapabilen birisi. bundan önceki son 2 sezonda da çift haneli gol ve asist katkısını sol kanatta verdi. yani bu adam sol kanat!

    kanat oynayan bir adamı 10 numaraya çekmek demek, yılların emeğini bir anda kenara atıp yeni alışkanlıklar edinmesini sağlamak demektir. mevkisinde oynadığında topu ayağından açıp, hızını da kullanarak bomboş alanlar bulabiliyordu. 10 numarada böyle bir şey yok çünkü etrafın çok kalabalık.
    mevkisinde oynadığında topu sağa çekip güzel ortalar yaparak icardi'ye nice goller attırabiliyordu ama 10 numara mevkisinde bunu yapacak görüş açısını ve ezberi henüz kazanabilmiş değil.

    bakın size şöyle bir örnek vereyim;
    geçen sezon 23 nisan 2023 galatasaray karagümrük maçında zaniolo'yu forvette oynatmıştık. o maçta birçok pozisyon kaçırdı ve 60. dakikada yerini icardi'ye bıraktı.
    ayağı çok iyiydi, savunma arkası koşuları vardı, ayıboğandı ama santrafor mevkisine alışık değildi! kenarda oynadığında ne yapacağını ezberlemiş bir zaniolo ile tek tük santrafor oynamış bir zaniolo aynı değildir. gol de kaçırır, saç baş da yoldurur.
    ya onu da geç, en yakın örnek olarak abdülkerim'i vereyim.
    ayağı çok iyi, sert bir sol stoperdir ama sol bek oynayamaz çünkü o meziyetleri barındırmıyor. git gel yapamaz. bak 3 kasım 2023 galatasaray kasımpaşa maçında sol bek olarak ilk 11 başladı ama hiçbir şey yapamadı. ayağı o kadar düzgün olmasına rağmen bütün ortaları dağa taşa gitti. neden? çünkü git gel yüzünden enerjisi bitiyor. ya orta yapacak hal kalmıyor, ya da sırf yetiştirmek için sert vurma gereksinimi duyuyor. bu da işte dağa taşa çıkması için bir sebeptir. oyuncunun alışık olduğu mevkiden, alışık olmadığı mevkiye geçmesi takımı da bozar. kasımpaşa maçında nice pozisyonlar yemiştik.

    kerem özeline gelirsek de,
    10 numara oynuyor diye bomboş pozisyonları kaçırıyor savunması tabi ki de yapmayacağım ama formsuz olmasının nedenini gayet net bir şekilde 10 numara oynamasına bağlayabilirim. alışık olduğu düzenden çıktı, ezberlediği varyasyonlar kenara atıldı vs.
    zaten kanatta oynarken daha bir özgüvenliydi, daha net toplar atardı. bizde 10 numarada etkisiz bir oyun ortaya koyarken, milli takımda mevkisinde müthiş katkılar veriyordu. yani aslında olay gol kaçırması değil,
    bunu dünyaca ünlü süperstarımız icardi'de yapıyor. kerem'in bulduğu pozisyonlardan çok daha netlerini kaçırıyor. sonuçta pozisyondur bu kaçabilir.
    ama yılların süregelen düzenini bozarsan hem oyuncuyu kaybedersin, hem de takımın zarar görür. gol kaçırmak kısa bir süreçtir lakin düzen bozmak uzun vadede ciddi zararlar verir. işte biz de bu raddedeyiz. hatalarımız da diretmeye devam edersek en önemli oyuncumuzu bir hiç uğruna kaybederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın