• 3568
    gerçeklerle yüzleşmesi gereken taraftar: sizde anormal bir durum yok çocuklar, siz normale döndünüz. anormal olan 6 yılda 3 şampiyonluk almanızdı. normaliniz zaten şu anki halinize yakın.

    2016 ve 2017 şampiyonlukları için bir şey diyemem. o dönem en doğru işleri yapan ve en iyi oyunu oynayan takım olarak 2 şampiyonluk yaşadılar üst üste. onların da şunu kabul etmesi lazım ki galatasaray'ın zaten sahnede olmadığı bir ligde şampiyon oldular. zira adeta bir ''galatasaray baharı'' şeklinde geçen aralık 2011 ile haziran 2015 arasından sonra galatasaray doğal olarak uykuya yattı. hiç topa bile giremediği 2 sezon yaşadı. zaten galatasaray da fenerbahçe şampiyon olacağına rakip olarak görmediği beşiktaş'ın şampiyonluğunu tercih ediyordu tabii ki. dolayısıyla galatasaray'ı hiç rahatsız etmedi o 2 sezon. aksine bizim hiç piyasada olmadığımız bir dönemde bile fenerbahçe'nin şampiyon olmaması gayet yeterliydi. beşiktaş'ın da bunu kabul etmesi lazım yani, alınsalar da gücenseler de gerçek bu.

    sonrasında zaten galatasaray uykusundan uyandı, ''hadi şampiyon olalım.'' dedi ve 2 sezon üst üste şampiyon oldu. bu şampiyonluklardan ilki, beşiktaş tarihinin muhtemelen en iyi kadrosu varken gerçekleşti. belirleyici maçta o kadroyu da yenerek şampiyon oldu galatasaray. yine bu 2 şampiyonluk da beşiktaş'ın ''efsane'' gözüyle baktığı şenol güneş hala beşiktaş'ın başındayken yaşandı. hani beşiktaşlılar bazı şeylere uyansın diye anlatıyorum o dönemi.

    neyse onu geçelim. beşiktaş iyiydi, meydan boştu, şampiyonluklar geldi. olabilir. burada ekstra olan şey 2021 şampiyonluğu zaten. kuş taşa çarptı, öyle diyelim. zaten adından belli, pandemi sezonu. bir sürü farklı etkenin olduğu, ekstraların ekstrası bir sezon. şimdi tek tek anlatıp tartışmalara dahil olmak istemiyorum, bir sürü faktör var işte. öyle veya böyle beşiktaş şampiyon oldu. olağanüstü bir dönemin getirdiği olağanüstü bir şampiyonluk yani o. beşiktaşlılar sabaha kadar kabul etmese de gerçek bu. önceki sezondan da olayların akışını getirerek söylüyorum ki normal bir dünyada beşiktaş'ın o sezon şampiyon olma ihtimali yok gibi bir şeydi.

    neyse oldular bir şekilde. işte o şampiyonlukta beşiktaş taraftarı zehirlendi. kendi gerçeklerini unutup ''biz sürekli şampiyonluğun en büyük adayıyız, öyle olmalıyız. şampiyonluk hasreti çekmemeliyiz.'' masalına fazla inandılar. ''2015-2018 dönemi ne güzeldi her şey'' kafasından buraya geldiler. şimdi sürekli olarak şampiyonluk yarışının çok içinde olan, sürekli olarak bütün unsurlarıyla bu mücadeleyi verebilecek bir beşiktaş bekliyorlar. beklentiler de reaksiyonları, refleksleri etkiliyor. sıkıntı şu ki beşiktaş o kalibrede bir camia değil. o yüzden biraz gerçeklere dönseler iyi olur onlar açısından. daha makul mutluluklar kovalamalılar. yeni stadyumlarında bize hiç kaybetmediler mesela. hedef bu sene de seriyi devam ettirmek olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın