resim
Rıza Çalımbay
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 867
    beşiktaş teknik direktörlüğü için 2023 yılı sonunda isminin anılmasıyla, türkiye konjonktürünün seviyesini bir kez daha gözler önüne seren teknik adam.

    düşünsenize, 2000'lerin başında süper ligde orta sıra takımlarında kendinizi gösteriyorsunuz. fena bir periyod çizmiyorsunuz. sonra vicente del bosque apar topar kovulunca 40 yaşlarındayken, taraftarı olduğunuz takımın başına geçme fırsatı yakalıyorsunuz. sonra olmuyor. teknik direktörlük kalitenizin bu seviyeler için yetersiz olduğu net olarak anlaşılıyor, ayrılıyorsunuz. tam 18 yıl çeşitli orta kalite takımlarda ömrünüzü geçiriyorsunuz. 18 yıl diyorum. demek ki artık seviyeniz tescillenmiş. üstelik bu süre içerisinde bu takımlarda kelimenin tam anlamıyla "idare ediyor"sunuz. futbola bir değer kattığınız yok. tecrübenizden faydalanarak takımları ligde tutmaya, mümkünse ilk 10'da bitirmeye çalışmaktan ileri gidemiyorunuz.

    artık kariyerinizin sonlarına gelmeye başlamışken bir anda "camianın evlâdı", "bizden biri", "abilik yapsın", "kulübü tanıyor" desturuyla, her ne kadar hiçbir zaman sempati duyamasam da, türkiye'nin 3. büyük kulübü tarafından tekrar teknik direktör olarak atanmanız düşünülüyor ve gelen haberlere göre bu yönde aksiyon alınıyor.

    bulabildikleri genç ve gelecek vaadeden adamın burak olmasına mı şaşırayım, bu gülseren budayıcıoğlu romanından fırlamış karakteri geri getirmeye çalışmalarına mı, kararsız kaldım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın