resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 8782
    isteyen istediği kadar kendisini eleştirsin ama kendisi futbolu yalamış yutmuş. buradaki herkesten de yorumculardan da daha fazla biliyor oyunu da taktikleri de. *nda daha da emin oldum.

    ilk maçta harcanan yoğun efor nedeniyle takımın pili 70’te bitince herkes bu maçta da aynı şekilde olur diye bekledi. herkesin kafasında zaten ya ilk maçtaki oyun ya da daha defansif oyun beklentisi vardı. okan buruk ise muhteşem analiz yapıp özellikle ilk yarıda oyunu bayern’in soluna yıktı ve oyunu o taraftan kurmaya zorladı.
    zaha, icardi ve kerem’in hunharca sağa sola koşarak baskı yapmaları yerine merkezi kapattırıp asıl baskıyı bayern’in solunda küçük bir parselde torreira, kaan, ziyech ile yaptırdı. tam saha preste harcanan efor yerine bu taktiksel hareketle küçük bir alanda efor harcandı ve takım kondisyonu korundu maç sonuna kadar ve bayer’in hızlı çıkışları da engellendi. çıktıklarında da daha hızlı oyuncularımız olan boey ve davinson tarafına yönlendirilmiş oldular ve çoğunlukla bu oyuncularımız tarafından ekarte edildiler.

    tüm yazarlar da yorumcular da maçı hep oyuncu tercihleri üzerinden yorumluyorlar ama arka plandaki bu taktiksel seçimleri görmezden gelmemek gerek. kendisine hep benzer şekilde yapılan eleştirileri ben kör yorum olarak sınıflandırıyorum ve bu yorumları pek ciddiye almıyorum.

    okan buruk şu anda şampiyonlar ligi seviyesine galatasaray’dan daha yakın ve bizi o seviyeye çıkarmak üzere. dün bayern ve galatasaray teknik direktörleri yer değiştirseydi bayern tarihi fark atardı desem söylemek istediklerimi anlatmış olurum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın