• 67
    uefa şampiyonlar ligi 2023-2024 sezonu a grubu güncel puan durumu

    1. bayern münih | 12
    2. kopenhag | 4 (av. -1)
    3. galatasaray | 4 (av. -2)
    4. manchester united | 3

    kalan maçlar:
    * (bkz: 29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçı)
    * (bkz: 29 kasım 2023 bayern münih kopenhag maçı)

    * (bkz: 12 aralık 2023 kopenhag galatasaray maçı)
    * (bkz: 12 aralık 2023 manchester united bayern münih maçı)

    eğer bu sezon uefa şampiyonlar ligi'nde ilerlemeye devam etmek istiyorsak, biri clean sheet olmak üzere önümüzdeki iki maçı da kazanarak 10 puanla bu gruptan çıkmamız gerekir. oyunumuz bu konuda gayet umut veriyor ancak maçları belirli aralıklarla oynanan grup aşamalı bir şampiyonada her şeyin olabileceğini de göz onünde bulundurmalıyız. 7-8 puan hatta diğer sonuçlara göre 6 puan bile bunu başarmamızı sağlayabilir ancak son 16 turu için iyimser bir tablo olmaz. yükselen bir grafiğimiz varken real madrid'in ya da manchester city'nin gelip de hayallerimizi iki maçta patates etmesini hiç istemem.

    ilk hedef kesinlikle 3 hafta sonra ali sami yen arena'yı manchester united'a dar edip avrupa'yı garanti altına almak olmalıdır. o yüzden şu an kopenhag maçını düşünmenin herhangi bir manası yok. grupta üçüncü olup uefa avrupa ligi son 32 turuna gidersek hiç üzülmeyeceğim çünkü içinde bulunduğumuz zaman itibarıyla daha gerçekçi bir hedefe tarihimizde ikinci kez ulaşmak için mücadele etmeye ve moral depolamaya devam ediyor olacağız.

    en kötü senaryo hakkında konuşmak istemiyorum, ciddi anlamda psikolojik yıkım olur.

    2023-2024, üç avrupa organizasyonunun da*** bildiğimiz klasik formatla* oynandığı son sezon. 2024-2025 sezonundan itibaren hepsinde daha karmaşık ve katılmanın bile zorlaşacağı lig formatına geçilecek. bundan dolayı bu sezon ulaşabileceğimiz maksimum yer neresiyse oraya sonuna kadar gitmeliyiz. bu benim için şu an uefa avrupa ligi finali'dir, şansımız da varsa şampiyonluğudur. bu yapılanma ve kadro, avrupa'dan bir kupa görmeyi kesinlikle hak ediyor.

    uefa şampiyonlar ligi'nde kalıcı olalım, ciddi boyutlardaki maddi geliri hanemize ekleyelim, esas yerimiz de hedefimiz de her zaman orası olsun, buna asla itirazım yok. ama sadece bu sezon için ayaklarımız yere biraz daha sağlam basmalı. en son 23 yıl önce müzemize girmiş bir kupaya şu an "ya napim amk avrupa ligini şampiyonlar ligi dururken" demek cidden saçma oluyor.

    onu diyeceğimiz zaman elbet gelecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın