• 1586
    bir türk takımının veya avrupanın 5 büyük liginde olmayan takımlardan birinin en fazla çeyrek finali gördüğü (2013 real eşleşmesi) ve görebileceği organizasyon. bir tarafımızı da yırtsak bugünün ve yakın geçmişin düzeni ordan yukarısını ne bize ne de bizim gibi takımlara yar etmez. reyting lobi vs gibi pek çok sebep sayılabilir buna fakat geç saatte yazdığım için daha fazla ayrıntıya girecek halim de keyfim de yok. anlayan zaten anlamıştır ne demek istediğimi.

    belirli bir eşiği geçene kadar yani eskiden olduğu gibi uefayı süper kupayı alana kadar(süper kupa finalinde aleyhimize verilen penaltıyı anımsayın) şampiyonlar ligi kupasını hedeflemenin benim için gerçekliği ve anlamı kalmadı. sen gidecek olsan, başaracak olsan bile yedirmeyecekleri açık. bütün avrupanın dünyanın izlemesinin veya var sisteminin bir faydası yok bu duruma. o nedenle birkaç yıllık kısa vadede uefa avrupa ligi şampiyonluğu hedefi benim kafama daha çok yatıyor. bu sene izlediğimiz takım da 2013 takımı da kesinlikle o seviyede.

    önemli olan kupaya avrupa müzesini koyabilmek ve bunu 5 10 yılda bir dahi olsa başarmak. 10 sene sonra elendiğin çeyrek finalin bir anlamı olmuyor .

    ekleme: ajax zaten avrupanın göbeğindeki ollandanın takımı olması ve geçmişi nedeniyle dahil edilmedi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın