resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 8629
    bu sezon başıyla birlikte tamamen güven duymaya başladığım futbol takımı teknik direktörümüz.

    türk teknik adamlar, son zamanların moda tabiri ile adrenalin patlaması yaşayan büyük camialarla şampiyon olabiliyorlar. abdullah avcı trabzon şampiyonluğunda ne oynattı? iç sahada coşku, çok iyi kaleci performansı, ön tarafta topu tutan 4’lü ile, son haftalarda tökezlese de ite kaka şampiyon oldu. bu senaryo üç aşağı beş yukarı hamza hamzaoğlu, aykut kocaman, sergen yalçın gibi isimleri de getiriyor hemen akla.

    şampiyon olmak önemli ama şampiyon kalmakla arasında ise dünya kadar fark var. okan buruk bu sezon sergilediği pragmatist ama kararlı, risk alan ama iyi hesaplayan genel yaklaşımı ile bana güven veriyor.

    valiziyle bekleyip gitmeden önce maça çıkan oyuncularımızla şampiyonlar ligi ön elemesini geçtik. üstelik uzun bir sezon olacağı planlamasıyla fiziksel anlamda yüzde 20’miz sahadaydı. fiziksel oyunun günümüz futbolunda ne ifade ettiğini de (bkz: 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı) 70 dakika zevkten dört köşe izledik.

    transfer planlamasında sahip olduğumuz harcama limiti kısıtlamalarını basına hiç malzeme vermeden idare etti. transferlerde işler iyi giderken de kötü giderken de sakin kaldı.

    elinde şampiyonlar ligine katılmış ama değişmiş ön hat, belirli olmayan orta saha hattı, kafa karıştıran savunma hattı ile iyi de bir kadro jonklörlüğü ile iki kulvarda da bizi istediğimiz yerde tuttu. rakip 10’da 10 yapmışken yaptı yahu bunu. tek farkla çok kazandık ama neredeyse hiçbirinde son yarım saat rakibin umutlanmasına izin vermedik. tek farklı biten çoğu maçın ardından çok kaçırıyoruz diye hayıflandık.

    erden timur’a da yolu gösteriyor okan buruk. inanıyorum önümüzdeki transfer dönemleri daha verimli geçecek. önümüzdeki sene kiralama opsiyonlarında ciddi bir gelir elde etmemiz mümkün.

    uzun lafın kısası yarın da bu adamın takımına güveniyorum. yapılması gereken neyse yapacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın