• 9
    işin içinde bariz hakem hataları, saha içinde yapılan çirkinlikler ve pislikler*, saha dışında oynanan kirli oyunlar* olmadığı takdirde "kısmen" içinde yer almayacağım taraftar grubudur.

    neden mi kısmen?
    şöyle ki; yukarıda saydığım anti-futbol öğeleri olmadan 34 haftalık maratonda* ipi birinci olarak göğüsleyebiliyosanız zaten o ligin ortalama olarak en iyi futbol oynayan takımı sizsiniz ve şampiyonluğu haketmişsiniz demektir. dolayısıyla ille de barcelona, arsenal vs. gibi top oynamanıza gerek yoktur ki, barcelona'yı ayrı tutuyorum, pozitif futbol oynamaya çalışmak "güzel oynamak" anlamına gelmez. futbol; taktikleriyle, hücum futboluyla, savunma düzeniyle, bireysel yeteneklerle vs. bir bütündür nihayetinde.

    bir barcelona gibi futbol oynayarak şampiyon olmak herkesin isteğidir ama yukarıda belirttiğim gibi hilesiz hurdasız şampiyon olmak da beni tatmin eder açıkçası. ama elbette ki her türlü çirkinlik ve masa başı oyunlarla şampiyon olmaktansa şerefli bir oyunla alt sıralarda yer almayı tercih ederim.

    sonuç itibariyle güzel futbol beni elbette sevindirir, fakat kazanılan şampiyonluktan sonra yaşadığım mutluluk; "paha biçilemez".
App Store'dan indirin Google Play'den alın